Pilke tiedottaa

Kirkkonummen Sundsbergiin aukesi uusi hirsipäiväkoti

Tiedote 7.1.2021

Pilke päiväkodit avasi tiedepainotteisen päiväkodin, Pilke tiedepäiväkoti Kasteen, Sundsbergiin torstaina 7.1.2021. Päiväkoti sijaitsee osoitteessa Vapaaherrantie 1,02450 Sundsberg.

Päiväkoti Kaste tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta suomeksi ja ruotsiksi lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa, jossa on kuusi päiväkotiryhmää 0–5-vuotiaille lapsille. Yksi lapsiryhmistä on ruotsinkielinen.

Päiväkotiin haetaan palveluseteliä Kirkkonummen kunnalta. Päiväkodin asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa kirkkonummelaisille perheille. Pilkkeellä on ennestään kaksi päiväkotia Kirkkonummella, Brossa ja Sarvvikissa.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille

Kaste on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tarkastelua, aurinkokunnan tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

Tiedepainotteisen päiväkodin leikkitilat rakennetaan siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkotiin tulee erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

Aistiystävälinen hirsipäiväkoti

Kaksikerroksinen hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

”Olemme iloisia siitä, että saamme toteuttaa nimenomaan hirsipäiväkodin Kirkkonummelle. Monipuolisen tiedepainotteisen toiminnan lisäksi on hirren mukana tuoma levollinen ja aistiystävällinen ilmapiiri osa lasten päivää ja kehittävät oppimisympäristöt ovat tärkeä osa lapsen ja työntekijän hyvä päivän kokemusta.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Pilke on rakentanut yhdessä Honkarakenne Oyj:n ja Mediset Hoivarakentajat Oy:n kanssa 14 hirsipäiväkotia eri puolelle Suomea. Yritysten ensimmäinen hirsipäiväkoti aukesi Auraan elokuussa 2017.

Lisätietoja: Minna Martikainen, toimitusjohtaja, Pilke päiväkodit Oy p. 044 5212 159 minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi

Pilke päiväkodit Oy on kasvava ja monipuolisesti suomalaisia lapsiperheitä palveleva yritys. Tarjoamme laadukasta varhaiskasvatusta, esiopetusta, iltapäiväkerhotoimintaa sekä lastenhoidon palveluja, ja autamme perheitä tasapainottamaan lasten ja aikuisten tarpeet sujuvaksi arjeksi. Ennen kaikkea haluamme luoda lapselle hyvän päivän – joka päivä.