Pilke tiedottaa

Kemijärvelle aukesi uusi yksityinen musiikkipäiväkoti

Kemijärvelle aukesi uusi yksityinen musiikkipäiväkoti

Pilke musiikkipäiväkoti Lounatuuli aloitti toimintansa Kemijärvellä 2.8.2021 väistötiloissa Kallaanvaarassa. Päiväkoti muuttaa Jääsköntielle keskustaan upouuden päiväkotirakennuksen valmistuttua syksyn 2021 aikana.

Pilke musiikkipäiväkoti Lounatuulessa on 54 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Lounatuuli on Kemijärven palvelusetelipäiväkoti, jossa asiakasmaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Päiväkodin johtajaksi on valittu Eija Alatarvas.

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.

Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena. Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten liikuntaa, luontoretkiä, teatteriesityksiä ja askartelu- ja maalaustuokioita lepohetkiä unohtamatta.

”Olemme todella iloisia mahdollisuudesta perustaa päiväkoti Kemijärvelle. Yhteistyö viranomaisten kanssa on sujunut hienosti ja uskon, että tulevaisuudessa voimme pohtia vaikkapa yhteisiä koulutuksia. Päiväkoti Lounatuulen keskeinen sijanti ja musiikkipainotteinen varhaiskasvatus tarjoavat monipuolisen vaihtoehdon kemijärveläisille perheille.” kertoo Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Pilkkeellä on yhteensä seitsemän päiväkotia Lapin maakunnassa: Keminmaassa, Torniossa ja Rovaniemellä.

Lisätietoja:
Aluekoordinaattori Erja Laukkanen, Pilke päiväkodit Oy,
Puh. 040 619 5756
erja.laukkanen@pilkepaivakodit.fi