Pilke mediassa

Kaupunkimedia Aamuset: Tiedepäiväkoti Kipinä avasi ovensa Kaarinassa

 

Kaarinssa on avannut ovensa uusi tiedepainotteinen päiväkoti maanantaina. Piispanristin Nurminiitynkadulla sijaitsevassa Pilke tiedepäiväkoti Kipinässä on 96 päiväkotipaikkaa 0–5-vuotialle lapsille.

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Tiedepainotteisuus kirjataan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa.

Päiväkotiin rakennettiin muun muassa leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 79 päiväkotia ympäri Suomen. Päiväkoti Kipinä on Pilkkeen toinen päiväkoti Kaarinassa, jossa Pilkkeellä on ennestään päiväkoti Omppula Piikkiön Raadelmassa.

– Raadelman Omppulalla on jo pitkät perinteet hyvänä päiväkotina Kaarinassa. Nyt olemme innoissamme, kun saamme mahdollisuuden tuoda Pilkkeen tiedepainotteisuutta kaarinalaisten lasten arkeen. Päiväkoti Kipinässä yhdessä ihmetellään, tutkitaan ja oivalletaan elämän erilaisia ilmiöitä ja hyödynnetään tutkimusvälineistöä sekä digitekniikkaa oppimisen tukena leikkiä unohtamatta, kertoo toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 22 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilkkeen toiminnassa on mukana noin 4 500 lasta. Työntekijöitä on noin 850.

Lue juttu täältä.