This post is available in: In English

Väinölän iltapäiväkerho

Iltapäiväkerhossa lapsi osallistuu moninaiseen toimintaan turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä

Kerho

45 lasta
3 ryhmää
3 ohjaajaa

Hinnat

Asiakasmaksu 80 euroa/kk.

Aukioloajat

Ma-Pe klo 12-17.

Väinölän koulun iltapäiväkerhossa lapset viettävät turvallisen ja iloisen iltapäivän yhdessä ammattitaitoisten ohjaajien kanssa. Kerhossa ulkoillaan paljon, ystävystytään ja leikitään. Koulun isolla pihalla liikumme ja leikimme monipuolisesti. Myös liikuntasali välineineen on käytössämme.

Joka päivä järjestetään toimintatuokio vaihtuvin teemoin. Lapset otetaan mukaan toiminnan suunnitteluun ja kaikille on aina mukavaa tekemistä. Rauhalliseen läksyhetkeen on mahdollisuus päivittäin. Kerhossa tarjoillaan myös terveellinen ja monipuolinen välipala. Väinölän iltapäiväkerho toimii koulun tiloissa ja on luonteva osa koulun toimintaa.

Toiminnassa painotetaan ulkoilun ja liikkumisen tärkeyttä, hyviä käytöstapoja ja muiden huomioon ottamista. Yhdessä olemme iloinen iltisjoukkue ja luomme jokaisesta päivästä turvallisen ja myönteisen.

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Väinölän koulu
Luodontie 1,
28330 Pori

Kerhopuhelimet:
044 701 5250
044 701 5105
044 701 0093

vainola@pilkepaivakodit.fi

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan
aluekoordinaattori Inka Koskensalo
puh. 040 4571354
inka.koskensalo@pilkepaivakodit.fi

Hae iltapäiväkerhopaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Välke, Pori
Hae kerhopaikkaa Porin kaupungin sivuilta.

Täytä lomake: Tietoja lapsesta perusopetuksen iltapäivätoimintaan »

Usein kysyttyä

Toiminnassamme korostuu ulkoilu ja liikunta, koska olemme todenneet sen tärkeäksi vastapainoksi koulupäivälle. Myös vanhemmat ovat toivoneet, että kerhoissamme ulkoiltaisiin mahdollisimman paljon. Puettehan lapsenne niin, että hän voi osallistua kaikkeen toimintaan. Säänmukaiset vaatteet lapsella aina päällä/mukana (sadetakki, ulkohousut, kumisaappaat, lapaset..) Lapsellanne tulisi olla kerhossa sisävaatteita ja lapasia varalla, varsinkin märkinä vuodenaikoina, jolloin vaatteet saattavat kastua jo koulupäivän aikana eikä kaikissa iltapäiväkerhoissa ole kuivatusmahdollisuuksia märille vaatteille.

Päivittäinen tiedonvaihto tapahtuu hakutilanteiden lisäksi lapsen reissuvihon / kerhopuhelimen välityksellä. Lisäksi lapsellenne annetaan kotiin tuotavaksi tarpeen mukaan erillisiä tiedotteita, joissa esitellään iltapäiväkerhon tulevaa toimintaa ja mahdollisia retkiä. Kerho-ohjaajalta tai koordinaattorilta voi myös tarvittaessa varata erillisen ajan keskustelua varten. Kerholaisten huoltajille järjestetään syyskauden aikana vanhempainilta, jossa on mahdollisuus keskustella ajankohtaisista asioista kerhotoimintaan liittyen sekä ohjaajien että koordinaattorin kanssa.

Vanhemmat ilmoittavat toimintakauden alussa kerho-ohjaajalle lapsen koulun loppumisajat, jotta kerhossa osataan odottaa lasta oikeaan aikaan. Mikäli lapsi ei tule kerhoon, ohjaaja on yhteydessä vanhempiin. Jotta ohjaaja ei huolestu turhaan, tulee vanhempien ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon. Kotiinlähtöajoista sopiminen tapahtuu aina aikuisten kesken, joten lapsi ei voi tulla kerhoon ja ilmoittaa esim. kaverille kotiinlähdöstä. Turvallisuuden takia kännykät pidetään kerhoaikana suljettuina ja viestittäminen tapahtuu kerhopuhelimen kautta.

Vanhempien tulee ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon, jotta kerho-ohjaaja ei huolestu turhaan.

Esimerkkiaikataulu iltapäiväkerhon päivästä

Iltapäiväkerhojen aikataulu rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio iltapäiväkerhopäivästä.

12:00 - 13:30 Ulkoilu
13:30 - 14:30 Välipala
14:30 - 15:00 Läksyt
15:00 - 16:00 Ohjattu toiminta / vapaa leikki
16:00 - 17:00 Ulkoilu