Ruosniemen iltapäiväkerho

This post is available in: In English

Ruosniemien iltapäiväkerho

Meillä kukaan ei ole yksin, ja kaikille löydetään yhdessä mieluista toimintaa.

Kerho

Kerhopuhelin:
puh. 044 701 52 59

45 lasta
3 ohjaajaa

Hinnat

Asiakasmaksu 80 euroa/kk.

Aukioloajat

Ma-Pe klo 12-17.

Hakeminen

Kerhopaikkaa haetaan Porin kaupungilta.

Ruosniemen iltapäiväkerho

 

Ruosniemen iltapäiväkerho sijaitsee Ruosniemen koulun koulurakennuksessa. Kouluamme ympäröi metsäalue, jota hyödynnämme viikoittain toiminnassamme. Koulun tiloista käytämme toiminnassamme monipuolisesti ala-aulan tilaa, ruokalaa, liikuntasalia ja omaa luokkahuonettamme. Usean tilan käyttö mahdollistaa meille pienryhmätoimintaa ja monipuolisia ohjattuja toimintatuokioita.

Meidän iltapäiväkerho koostuu vapaasta ja ohjatusta toiminnasta päivittäin. Pidämme erittäin tärkeänä liikunnanvaikutusta lasten kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, ja joka päivä liikumme ohjatusti ja vapaan leikin parissa. Meillä on päivittäin ohjattuja tuokiota, jotka on suunniteltu lasten omien toiveiden mukaan. Lasten toiveiden pohjalta suunnittelemme viikoittaisen ohjelmamme.

Iltapäiväkerhossamme toimii muiden toimintojen lisäksi ohjattu liikuntakerho, luontokerho sekä kädentaitojenkerho. Ohjaamme lapsia mieleiseen toimintaan ja uusien ystävyyssuhteiden rakentamiseen. Meillä kukaan ei ole yksin, ja kaikille löydetään yhdessä mieluista toimintaa.

 

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Ruosniemen koulu

Ruosniemen iltapäiväkerho
Tilsantie 11
28220 Pori

 

Kerhopuhelin:
puh. 044 701 52 59
ruosniemi@pilkepaivakodit.fi

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan
aluekoordinaattori Anne Jokiranta
puh. 040 457 1354
anne.jokiranta@pilkepaivakodit.fi

Hae iltapäiväkerhopaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Välke, Pori
Hae kerhopaikkaa Porin kaupungin sivuilta.

Usein kysyttyä

Toiminnassamme korostuu ulkoilu ja liikunta, koska olemme todenneet sen tärkeäksi vastapainoksi koulupäivälle. Myös vanhemmat ovat toivoneet, että kerhoissamme ulkoiltaisiin mahdollisimman paljon. Puettehan lapsenne niin, että hän voi osallistua kaikkeen toimintaan. Säänmukaiset vaatteet lapsella aina päällä/mukana (sadetakki, ulkohousut, kumisaappaat, lapaset..) Lapsellanne tulisi olla kerhossa sisävaatteita ja lapasia varalla, varsinkin märkinä vuodenaikoina, jolloin vaatteet saattavat kastua jo koulupäivän aikana eikä kaikissa iltapäiväkerhoissa ole kuivatusmahdollisuuksia märille vaatteille.

Päivittäinen tiedonvaihto tapahtuu hakutilanteiden lisäksi lapsen reissuvihon / kerhopuhelimen välityksellä. Lisäksi lapsellenne annetaan kotiin tuotavaksi tarpeen mukaan erillisiä tiedotteita, joissa esitellään iltapäiväkerhon tulevaa toimintaa ja mahdollisia retkiä. Kerho-ohjaajalta tai koordinaattorilta voi myös tarvittaessa varata erillisen ajan keskustelua varten. Kerholaisten huoltajille järjestetään syyskauden aikana vanhempainilta, jossa on mahdollisuus keskustella ajankohtaisista asioista kerhotoimintaan liittyen sekä ohjaajien että koordinaattorin kanssa.

Vanhemmat ilmoittavat toimintakauden alussa kerho-ohjaajalle lapsen koulun loppumisajat, jotta kerhossa osataan odottaa lasta oikeaan aikaan. Mikäli lapsi ei tule kerhoon, ohjaaja on yhteydessä vanhempiin. Jotta ohjaaja ei huolestu turhaan, tulee vanhempien ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon. Kotiinlähtöajoista sopiminen tapahtuu aina aikuisten kesken, joten lapsi ei voi tulla kerhoon ja ilmoittaa esim. kaverille kotiinlähdöstä. Turvallisuuden takia kännykät pidetään kerhoaikana suljettuina ja viestittäminen tapahtuu kerhopuhelimen kautta.

Vanhempien tulee ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon, jotta kerho-ohjaaja ei huolestu turhaan.

Esimerkkiaikataulu iltapäiväkerhon päivästä

Iltapäiväkerhojen aikataulu rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio iltapäiväkerhopäivästä.

12:00 - 13:30 Ulkoilu
13:30 - 14:30 Välipala
14:30 - 15:00 Läksyt
15:00 - 16:00 Ohjattu toiminta / vapaa leikki
16:00 - 17:00 Ulkoilu