This post is available in: In English

Oulunkylän iltapäiväkerho

Turvallinen ja lapsilähtöinen iltapäiväkerho, jossa ulkoilu, liikunta ja erilaiset leikit ja kädentaidot ovat tärkeä osa toimintaamme.

Kerho

43 lasta

3 ryhmää

Hinnat

Osa-aikainen iltapäivätoiminta klo 12-16, asiakasmaksu 100 euroa/kk.
Kokoaikainen iltapäivätoiminta klo 12-17, asiakasmaksu 120 euroa/kk.

Aukioloajat

Ma-Pe klo 12-17.
Osa-aikainen toiminta päättyy klo 16.

Hakeminen

Kerhopaikkaa haetaan Helsingin kaupungilta.

Oulunkylän ala-asteella toimiva Pilkkeen IP-kerho on turvallinen sekä lapsilähtöinen kerho luonnonkauniilla paikalla. Olemme pienehkö kerho, joten toiminnassa mahdollistuu lasten yksilöllisten tarpeiden huomioiminen.

Päivämme koostuvat runsaasta ulkoilusta ja liikunnasta sekä ohjatusta ja vapaasta leikistä. Tilanamme toimii pieni liikuntasali, mutta myös iso juhlasali on käytössämme viikoittain. Juhlasalissa pelaamme ja leikimme erilaisia hippoja sekä teemme temppuratoja ja jumppaamme. Sisätoiminnassa korostuu kädentaidot, muun muassa piirrämme, askartelemme ja pelaamme. Viikoittain lapsilla on myös mahdollisuus ilmaisuun esimerkiksi pantomiimin keinoin.

Kerhossamme toimii myös läksykerho, jossa lapset voivat halutessaan tehdä läksyt iltapäivällä välipalan jälkeen. Lisäksi panostamme tapakasvatukseen, kuten pöytätapoihin, äänenhallinnan harjoitteluun, toisten huomiointiin (empatiataidot), anteeksipyytämiseen sekä itsestä ja tavaroista huolehtimiseen. Tervetuloa iloiseen joukkoomme!

Sijainti

Yhteystiedot

Henna Sandroos - Pilke päiväkodit Oy

Oulunkylän iltapäiväkerho
Teinintie 12,
00640 Helsinki

Puh. 040 905 2926
oulunkyla@pilkepaivakodit.fi

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan aluekoordinaattori
Henna Sandroos
040-905 2662 henna.sandroos@pilkepaivakodit.fi

Hae iltapäiväkerhopaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Välke, Pori
Hae kerhopaikkaa Helsingin kaupungin sivuilta.

Täytä lomake: Tietoja lapsesta perusopetuksen iltapäivätoimintaan »

Usein kysyttyä

Toiminnassamme korostuu ulkoilu ja liikunta, koska olemme todenneet sen tärkeäksi vastapainoksi koulupäivälle. Myös vanhemmat ovat toivoneet, että kerhoissamme ulkoiltaisiin mahdollisimman paljon. Puettehan lapsenne niin, että hän voi osallistua kaikkeen toimintaan. Säänmukaiset vaatteet lapsella aina päällä/mukana (sadetakki, ulkohousut, kumisaappaat, lapaset..) Lapsellanne tulisi olla kerhossa sisävaatteita ja lapasia varalla, varsinkin märkinä vuodenaikoina, jolloin vaatteet saattavat kastua jo koulupäivän aikana eikä kaikissa iltapäiväkerhoissa ole kuivatusmahdollisuuksia märille vaatteille.

Päivittäinen tiedonvaihto tapahtuu hakutilanteiden lisäksi lapsen reissuvihon / kerhopuhelimen välityksellä. Lisäksi lapsellenne annetaan kotiin tuotavaksi tarpeen mukaan erillisiä tiedotteita, joissa esitellään iltapäiväkerhon tulevaa toimintaa ja mahdollisia retkiä. Kerho-ohjaajalta tai koordinaattorilta voi myös tarvittaessa varata erillisen ajan keskustelua varten. Kerholaisten huoltajille järjestetään syyskauden aikana vanhempainilta, jossa on mahdollisuus keskustella ajankohtaisista asioista kerhotoimintaan liittyen sekä ohjaajien että koordinaattorin kanssa.

Vanhemmat ilmoittavat toimintakauden alussa kerho-ohjaajalle lapsen koulun loppumisajat, jotta kerhossa osataan odottaa lasta oikeaan aikaan. Mikäli lapsi ei tule kerhoon, ohjaaja on yhteydessä vanhempiin. Jotta ohjaaja ei huolestu turhaan, tulee vanhempien ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon. Kotiinlähtöajoista sopiminen tapahtuu aina aikuisten kesken, joten lapsi ei voi tulla kerhoon ja ilmoittaa esim. kaverille kotiinlähdöstä. Turvallisuuden takia kännykät pidetään kerhoaikana suljettuina ja viestittäminen tapahtuu kerhopuhelimen kautta.

Vanhempien tulee ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon, jotta kerho-ohjaaja ei huolestu turhaan.

Esimerkkiaikataulu iltapäiväkerhon päivästä

Iltapäiväkerhojen aikataulu rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio iltapäiväkerhopäivästä.

12:00 - 13:30 Ulkoilu
13:30 - 14:30 Välipala
14:30 - 15:00 Läksyt
15:00 - 16:00 Ohjattu toiminta / vapaa leikki
16:00 - 17:00 Ulkoilu