Pilke tiedottaa

Tiedote: Honkarakenne näyttää suuntaa terveelliselle julkiselle rakentamiselle toimittamalla 34 hirsipäiväkotia Suomeen

Tiedote

Julkaistu: 16.03.2017 klo 10:00

Honkarakenne Oyj yhteistyöverkostoineen toimittaa vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea. Hirsirakenteiset päiväkodit ovat vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päivähoitotiloja. Honkarakenteen osuus päiväkotitoimituksista on arvonlisävero mukaan luettuna yhteensä noin 6,9 miljoonaa euroa.

Päiväkotien toimitus käynnistyy jo vuonna 2017, jonka aikana tavoitteena on aloittaa 5–7 päiväkodin rakentaminen. Päiväkotien kvr-urakoinnista vastaa Mediset Hoivarakentajat Oy ja päiväkotioperaattorina kaikissa hirsipäiväkodeissa toimii Pilke päiväkodit Oy. Osapuolten välinen yhteistyö alkoi Auraan rakennettavan päiväkodin toteutuksesta, joka vakuutti osapuolet sopimaan laajemmasta yhteistyökokonaisuudesta. Seuraava hirsipäiväkoti tulee Vantaalle ja useiden paikkakuntien kanssa neuvotellaan parhaillaan päiväkodin rakentamisesta.

Honkarakenne Oyj on halunnut näyttää suuntaa terveelliselle rakentamiselle ja luoda ratkaisuja lisääntyviin sisäilma- ja homeongelmiin. Yhtiö julkisti VTT:n sertifioiman ja Allergia- ja astmaliiton kanssa yhteistyössä toteutetun Terve Talo -konseptin vuonna 2014. Tätä osaamista Honkarakenne tuo nyt myös julkiseen rakentamiseen.

”Tämä suomalaisen osaamisverkoston taidonnäyte on hieno osoitus kotimaisesta osaamisesta. Meillä on erityinen ilo olla parantamassa lasten päivähoidon laatua Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Olemme toimittaneet vuosien saatossa ulkomaille suuren määrän erilaisia julkisia rakennuksia: päiväkoteja, kouluja, kirkkoja ja jopa sairaaloita. On tavattoman hienoa, että saamme olla kehittämässä myös kotimaista terveellistä julkista rakentamista”, kertoo Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen.

Honkarakenteen painumaton hirsi tuo etuja julkiseen rakentamiseen

Nykyaikainen hirsirakennus voi olla arkkitehtuuriltaan moderni ja kooltaan suuri. Honkarakenteen kehittämä painumaton hirsi mahdollistaa eri materiaalien yhdistelyn massiivipuurunkoon sekä modernit detaljit ja listoitukset. Rakentaminen ja talotekniikan asennustyöt sujuvat jouhevammin, kun rakenteiden painumiin ei tarvitse varautua. Painumattomaan rakenteeseen voidaan yhdistää myös kaupunkirakentamiseen soveltuva nollanurkka, jossa lohenpyrstöliitos on suojassa hirsirakenteen sisällä eikä perinteisiä ristinurkkia tarvita. Kaikki yhteistyöverkoston hirsipäiväkodit valmistetaan painumattomasta hirrestä ja nollanurkkaratkaisulla.

”Painumaton hirsi on ylivertainen rakennusmateriaali. Kehikon tiiviys, helppo ja nopea asennus sekä huoltovapaus ovat merkittäviä etuja julkisessa rakentamisessa. Painumaton hirsi yhdistettynä nollanurkkatekniikkaan on esteettisesti kaunis ja soveltuu erittäin hyvin myös urbaaniin ympäristöön. Honkarakenteella on jo 15 vuoden kokemus painumattomasta hirrestä, joten rakenne on VTT:n testien lisäksi osoittanut vahvuutensa myös käytännössä”, toteaa Mediset Hoivarakentajat Oy:n toimitusjohtaja Juha Marttala.

Hirsipäiväkoti on satsaus lasten ja työntekijöiden hyvinvointiin

Pilke päiväkodit ihastuivat hirteen rakennusmateriaalina tutustumiskäynnin yhteydessä. Oulussa sijaitsevan, Honkarakenteen toimittaman päiväkodin raikas sisäilma, hyvä akustiikka sekä massiivipuun tuoma levollinen ja rauhallinen tunnelma tekivät vaikutuksen päiväkotioperaattoriin.

”Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen periaatteita. Pyrimme esimerkiksi käyttämään maalämpöä ja led-valaistusta päiväkodeissamme. Ekologinen hirsirakentaminen sopii meidän arvomaailmaamme loistavasti. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana”, kertoo Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen.

 

Lisätietoja:

Marko Saarelainen, toimitusjohtaja, Honkarakenne Oyj, marko.saarelainen@honka.com, 040 542 0254

Juha Marttala, toimitusjohtaja, Mediset Hoivarakentajat Oy, juha.marttala@hoivarakentajat.fi, 0500 337 777

Minna Martikainen, toimitusjohtaja, Pilke päiväkodit Oy, minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi, 044 521 2159

 

Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, ekologisia ja terveellisiä omakoti- ja vapaa-ajan asuntoja sekä julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Vuonna 1958 perustettu yritys on toimittanut lähes 85 000 rakennusta yli 50 maahan. Talopaketit valmistetaan yhtiön omalla tehtaalla Karstulassa, Suomessa. Vuonna 2016 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 36,1 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 49 %. www.honka.fi

 Mediset Hoivarakentajat Oy on erikoistunut aistiystävällisten hirsipäiväkotien sekä erityisryhmille suunnattujen hoivakotien ja asumispalveluyksiköiden ammattimaiseen kokonaisvastuurakentamiseen Suomessa. Olemme toteuttaneet vuodesta 2005 lähtien kymmeniä kohteita eri puolille Suomea. Yritys on viime vuodet ollut reilussa kasvussa. Vuoden 2016 liikevaihto oli 8,36 miljoonaa euroa ja kuluvan vuoden ennuste on yli 15 miljoonaa. www.hoivarakentajat.fi

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 60 päiväkotia ympäri Suomen. Lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 23 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilkkeen toiminnassa on mukana noin 3800 lasta. Työntekijöitä on noin 720. Yrityksen vuoden 2016 liikevaihto oli 21,9 miljoonaa euroa ja kuluvan vuoden ennuste on 32,5 miljoonaa. Pilke päiväkotien laatulupaus on: Parasta pienelle! www.pilkepaivakodit.fi