Mediassa

Yksityisen Pilke Päiväkodit oy:n Turenkiin suunnittelemasta päiväkodista tulee liikuntapainotteinen.

Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinnaksi nimetyn päiväkodin pohjatyöt on jo tehty, ja sen toiminnan on määrä alkaa elokuun alussa.

 

Päiväkodin rakentaa Mediset Hoivarakentajat, jonka kanssa Pilke sekä Honkarakenne oyj ovat kehitelleet hirsirakenteisen päiväkodin konseptin. Sen mukaisia päiväkoteja on tarkoitus rakentaa 34 kappaletta vuoteen 2020 mennessä.

Ensimmäinen Pilke päiväkodit oy:n hirsipäiväkoti avattiin Aurassa elokuussa 2017.

Pilke on aikeissa avata myös tiedepainotteisen päiväkodin Hämeenlinnan Asemanrantaan, mutta siitä ei julkisivuvaatimusten takia tule hirsirakenteista. Myös sen rakennuttaa Mediset Hoivarakentajat.

Turengin päiväkoti on ensimmäinen ja toistaiseksi myös ainoa yrityksen hirsipäiväkoti Kanta-Hämeen alueella.

Päiväkoti Ilveslinnaan tulee 120 hoitopaikkaa ja siellä järjestetään myös esiopetusta, jos ryhmäkoko täyttyy. Ryhmiä tulee yhteensä kuusi, joista neljä 3–6-vuotiaille ja kaksi alle 3-vuotiaille.

 

Liikuntapainotteisessa päiväkodissa tarjotaan lapsille ohjattua ja tavoitteellista liikuntaa säännöllisesti sekä harjoitetaan ja tuetaan motoristen taitojen kehittymistä laaja-alaisesti.

Painotus näkyy päiväkodin arjessa muun muassa retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina. Päiväkodissa kokeillaan erilaisia liikuntalajeja, muun muassa uintia, nassikkapainia ja pyöräilyä.

Janakkalassa on käytössä päivähoidon palveluseteli, ja sen ansiosta yksityinen päivähoito maksaa enimmillään saman kuin kunnallisessa päivähoidossa.

Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinnan asiakasilta järjestetään torstaina 8. helmikuuta kello 18 alkaen Turengissa Kunnantalon valtuustosalissa (Juttilantie 1).

Lue juttu myös täältä.