Blogit

Blogi: Tarkista lasten vakuutukset ennen lomaa!

Haastattelu Fennian tuotepäälliköltä Merja Fagerströmiltä.

Tapahtumapohja 600x400 (32)

Mitä pitää tarkistaa ennen lomaa tai matkaa ulkomaille lasten vakuutusten suhteen?

Ensimmäiseksi kannattaa aina tarkistaa, että lapsen matkustajavakuutus on varmasti voimassa ja kuuluuko lapsi mahdollisesti perhevakuutuksen piiriin tai vanhempien matkustajavakuutukseen. 

Jos lapsi asuu eri osoitteessa kuin vanhempansa, kannattaa myös silloin tarkistaa, kuuluuko lapsi vanhempansa matkustajavakuutuksen piiriin. 

Muista tarkistaa myös, onhan matkatavaravakuutus ja siihen kuuluvat matkustajan vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus voimassa. Ne ovat hyvä olla olemassa esimerkiksi silloin, jos lapsi aiheuttaa matkalla vahinkoa jollekin toiselle. 

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun lapsi matkustaa ulkomaille?

Kannattaa huomioida aina se, mitä matkalla on tarkoitus tehdä. Esimerkiksi, jos lapsi lähtee urheiluseuran järjestämälle matkalle, makustajavakuutus ei ole voimassa urheiltaessa. Urheiluseurojen matkoille täytyy hankkia urheilulaajennus vakuutukseen. Vakuutus on kuitenkin voimassa normaalisti urheiluseurojenkin matkoilla, kun lapsi liikkuu esimerkiksi kaupungilla nähtävyyksien parissa. 

Voiko lapselle ottaa kertamatkavakuutuksen?

Kyllä voi ottaa. Kertamatkavakuutus on voimassa maksimissaan vuoden ajan. 

Tarvitseeko lapsi oman matkavakuutuskortin?

Jos lapsi matkustaa ilman vanhempiaan, täytyy hänellä olla oma matkavakuutuskortti mukana,  millä hän saa maksuttoman hoidon matkan aikana. 

Miten olemassa olevat sairaudet korvataan matkan aikana?

Jos lapsella on olemassa oleva sairaus esimerkiksi astma tai diabetes, sen hoitoa ei välttämättä korvata matkustajavakuutuksesta.  Kuitenkin, jos sairaus ennalta arvaamatta pahenee matkan aikana, ensiapuluonteinen matkakohteessa annettu hoito korvataan enintään yhden viikon ajalta. Mutta esimerkiksi matkalla ostettuja astmalääkkeitä ei välttämättä korvata matkustajavakuutuksesta. 

www.fennia.fi