Blogit

Blogi: Pilke mukana Perheet Safkaa – tapahtumassa

Tammikuussa 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty, supersuosittu Perheet Safkaa –ravintolatapahtuma toteutetaan jo kolmannen kerran 20. tammikuuta 2018.

Tällä kertaa yhteensä 17 ravintolaa Helsingistä, Kirkkonummelta, Porvoosta ja Turusta kampanjoi perheystävällisemmän ravintolakulttuurin puolesta ja kutsuu lapsiperheet syömään matalalla kynnyksellä.

Perheet Safkaa -tapahtuman avulla pyritään madaltamaan lapsiperheiden kynnystä käydä ravintoloissa, sillä lapsiperheet eivät ole mikään pieni kohderyhmä. Tilastokeskuksen mukaan, Suomen väestöstä noin 40 prosenttia on lapsiperheitä, eli Suomessa on tänä vuonna yhteensä noin 570 000 lapsiperhettä.

Tapahtuman suojelijoina toimivat jälleen perheystävällisemmän ravintolakulttuurin puolesta vahvasti liputtavat Vappu PimiäHanna Gullichsen sekä Joonas Laurila. Pilke päiväkodit on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista ravintola Perhon sekä Oppi&ilo -yrityksen lisäksi.

– Haluamme tuoda esiin perheruokailun, yhdessäolon ja läsnäolon merkitystä niin kotona kuin ravintoloissakin. Olemme ilolla mukana tänä vuonna Perheet Safkaa –tapahtumassa ja edistämässä lapsi- ja perheystävällisempää ravintolakulttuuria, kommentoi Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen. 

– Ruokailu on yhdessäoloa, jossa nautitaan toisten seurasta ja ollaan vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Ruokailutilanteissa on tärkeää pitää yllä myös keskustelukulttuuria niin päiväkodeissa kuin ravintoloissakin. Näitä asioita harjoittelemme lasten kanssa pienestä pitäen, hän kertoo.

Ravintolatempauksessa ovat mukana BRO, Bronda, Corso, Ristorante Dennis Bulevardi & Kamppi, Fuudi, Juuri, Krog Roba, Latva, Loiste, Olo Garden, Pompier Espa, Presto ja Salutorget Helsingistä, Ristorante Dennis Kirkkonummelta ja Turusta sekä ravintola Meat District Porvoosta.

Lue lisää Perheet Safkaa -tapahtumasta täältä.