Pilke päiväkodit mediassa

Blogi, artikkeleita ja tiedotteita

Blogi: Varhaiskasvattajan tähtihetkiä

"Pilkkeen johto jalkautui päiväkoteihin. Pilkkeen varhaiskasvatusjohtaja heitti alkuvuodesta haasteen niille johtoryhmän jäsenille, jotka eivät ole aiemmin työskennelleet kasvatusvastuullisena päiväkodissa...."

Lue lisää

Pilke tiedottaa:Laukaan Pilke luontopäiväkoti Tähtiniittyyn aukeaa kesäkuun ajaksi perhekahvila Pörriäinen

Laukaan Pilke luontopäiväkoti Tähtiniitty avaa kesäkuun ajaksi perhekahvila Pörriäisen. Ohjelmassa on vapaata keskustelua ja pihaleikkejä päiväkodin pihalla ja lähimetsissä.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Kuopion Pilke taidepäiväkoti Valossa alkaa perhekahvila

Taidepäiväkoti Valossa Kuopiossa alkaa perhekahvila torstaina 16.5.2019. Perhekahvila on avoinna joka torstai klo 8.30-11.30 alkaen 16.5. päiväkodin tiloissa.

Lue lisää

Aamuset: Kaarinaan aukeaa elokuussa uusi musiikkipainotteinen päiväkoti

Kaarinan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Auroran Piispanristiin Nurminiitynkadulle uudisrakennukseen.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Kaarinaan aukeaa elokuussa uusi musiikkipainotteinen päiväkoti

Kaarinan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Auroran Piispanristiin Nurminiitynkadulle uudisrakennukseen.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Auran luontopäiväkoti Kurjessa alkaa perhekerho- leppoista yhdessäoloa kahvittelun merkeissä

Auran Pilke luontopäiväkoti Kurjessa alkaa perhekerho maanantaina 6.5. klo 9.30-11.00. Perhekerhon aikana käytössä on jumppasali ja aula, jossa lapset ja vanhemmat voivat puuhailla vapaasti.

Lue lisää

Pohjois-Pohjanmaa: Raaheen aukeaa elokuussa uusi musiikkipainotteinen päiväkoti

Raahen varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Majakan Aisapolulle uudisrakennukseen elokuussa.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Raaheen aukeaa elokuussa uusi musiikkipainotteinen päiväkoti

Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Majakan Aisapolulle uudisrakennukseen. Pilke musiikkipäiväkoti Majakassa on 60 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Keminmaahan aukeaa elokuussa uusi luontopainotteinen päiväkoti

Keminmaan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa luontopainotteisen päiväkoti Virran Kalamajantielle uudisrakennukseen.

Lue lisää

Lappeenrannan uutiset: Lappeenrantaan aukeaa syksyllä kaksi uutta yksityistä päiväkotia Sammonlahteen ja Joutsenoon

Lappeenrannan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä 2019, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Norpan Sammonlahteen ja luontopainotteisen päiväkoti Kuutin Joutsenoon.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Lappeenrantaan aukeaa syksyllä kaksi uutta yksityistä Pilke-päiväkotia

Lappeenrannan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Norpan Uus-Lavolaan ja luontopainotteisen päiväkoti Kuutin Joutsenoon.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Pilke päiväkodit Oy avaa syksyllä Lahteen hirsipäiväkodin

Pilke päiväkodit Oy avaa tiedepainotteisen hirsipäiväkodin, Pilke tiedepäiväkoti Otavan, Lahteen Kytökadulle elokuussa 2019.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Hämeenlinnaan aukeaa elokuussa uusi tiedepainotteinen päiväkoti

Hämeenlinnan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa tiedepainotteisen päiväkoti Planeetan Asemanrantaan elokuussa 2019.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Halti ja Pilke päiväkodit aloittavat yhteistyön

Halti tarjoaa Pilke päiväkotien henkilökunnalle Haltin ja Raiskin tuotteita etuhinnoin sekä myymälässä että verkkokaupassa.

Lue lisää

Kiuruvesi: Pilke-musiikkipäiväkoti Tempo rakenteilla

PILKE-musiikkipäiväkoti Tempon rakennustyöt ovat käynnistyneet Paavo Tikkasentiellä. Päiväkoti valmistuu tämän vuoden elokuuhun mennessä. Toiminta on tarkoitus käynnistää näillä näkymin elokuun toisella viikolla. 

Lue lisää

Etelä-Saimaa: Kaksi uutta yksityistä päiväkotia avautuu syksyllä Lappeenrannassa—Luvassa 144 uutta hoitopaikkaa 0—5-vuotiaille lapsille

Lappeenrantaan aukeaa syksyllä kaksi uutta yksityistä Pilke-päiväkotia. Ne tarjoavat yhteensä 144 hoitopaikkaa 0— 5-vuotiaille lapsille.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Pilke päiväkodit Oy on ostanut englanninkielisen päiväkodin Hyvinkäältä

Pilke päiväkodit Oy:n toiminta laajenee Keski-Uudellamaalla uudella yrityskaupalla. Pilke on ostanut hyvinkääläisen englanninkielisen päiväkoti Kids’ Valleyn. Yrityskauppa sinetöitiin 1. huhtikuuta 2019.

Lue lisää

Blogi: pääsiäisen 10 askarteluvinkkiä kierrätysmateriaaleista

Taidekodin 10 ideaa kierrätysmateriaaleista pääsiäisaskarteluihin. 1. Rairuohopuput talouspaperirullista2. Kananmunakuorilla koristeltu rairuohopurkki..

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Jyväskylään aukeaa syksyllä uusi luontopainotteinen hirsipäiväkoti ”Verso”

Pilke päiväkodit Oy avaa uuden luontopainotteisen päiväkodin, Pilke luontopäiväkoti Verson, Jyväskylään Suopursutielle syksyllä 2019.

Lue lisää

Janakkalan Sanomat: Ilveslinna aloittaa perhekahvilatoiminnan: ”Haluamme tuoda päiväkodin ja sen henkilökunnan lähemmäksi kunnan lasten ja heidän perheidensä arkea”

Ilveslinnan päiväkodissa avataan kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Janakkalan Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinnassa alkaa perhekahvilatoiminta

Janakkalan Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinnaan avataan perhekahvila, joka on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille.

Lue lisää

Blogi: Paro-hyljerobotti

"Sain tutustua Paro-hyljerobottiin yhdessä alle kolmevuotiaiden lasten ja kahden päiväkotini henkilökunnan kanssa ensi kertaa keväällä 2018..."

Lue lisää

Opettaja: Robotit tulevat myös päiväkotiin – Paro opettaa hellimään

Paro on japanilaisten suunnittelema hyljerobotti, joka tunnistaa nimensä ja reagoi kosketukseen. Suomessakin Paro on herätellyt vuorovaikutukseen muistisairaita, vanhuksia ja erityisoppilaita.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Kangasalle avattiin uusi luontopainotteinen päiväkoti

Pilke päiväkoti Kiuru on avautunut Kangasalan Ruutanaan uudisrakennukseen 4.3.2019. Kiuru on luontopainotteinen päiväkoti, jossa on 100 päivähoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Lehtisaaressa alkaa perhekahvila

Tiedepäiväkoti Taikasaari aloittaa perhekahvilatoiminnan päiväkodin monipuolisissa tiloissa. Ensimmäinen perhekahvila järjestetään torstaina 14.3. klo 9.30-11.00.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Pilke-päiväkodit aloitti lapsiparkkitoiminnan Messukeskuksessa

Pilke-päiväkodit on aloittanut lapsiparkkitoiminnan Messukeskuksessa. Ensimmäinen Pilkkeen lapsiparkki järjestettiin Matkamessuilla 19.-20. tammikuuta. Lapsiparkki on viihtyisä ja turvallinen leikkipaikka lapsille.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Vantaan päiväkoti Hohdossa alkoi perhekerho

Vantaan Kivistössä Pilke tiedepäiväkoti Hohdossa on alkanut perhekerhotoiminta. Perheiden aamu järjestettiin ensimmäisen kerran torstaina 28 helmikuuta 2019 klo 9.30-11.00. Perhekerho on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessäoloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Helsingin Lehtisaareen aukesi uusi tiedepäiväkoti

Pilke päiväkodit avasi uuden tiedepäiväkoti Taikasaaren Helsingin Lehtisaareen keskiviikkona 30.1.2019. Päiväkoti sijaitsee osoitteessa Papinpöydänkuja 4, 00340 Helsinki.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Pilke päiväkodit Oy on ostanut englanninkielisen päiväkodin Kouvolasta

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Kouvolan Suomi-Amerikka yhdistyksen päiväkoti Smilen liiketoiminnan. Päiväkoti siirtyi Pilke päiväkodeille 1.2.2019.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Sotkamoon avattiin uusi yksityinen päiväkoti Pajupilli

Pilke-päiväkoti Pajupilli aukesi Sotkamon Kirkkotielle uudisrakennukseen 7. tammikuuta 2019. Pajupilli on musiikki- ja luontopainotteinen päiväkoti, jossa on 75 päivähoitopaikkaa 0-5-vuotiaille lapsille.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Vaasaan avattiin tänään uusi kaksikielinen päiväkoti

Vaasaan aukesi uusi kaksikielinen päiväkoti Pikkuponi maanantaina 7. tammikuuta 2019. Päiväkoti sijaitsee osoitteessa Ratsutie 11, 65230 Vaasa. Päiväkoti Pikkuponissa on 75 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa puhutaan sekä suomea että englantia. Päiväkodin tavoitteena on tutustuttaa lapset englannin kieleen ja rohkaista heitä uuden kielen aktiiviseen käyttöön.Erillisiä oppitunteja tai kielenopetushetkiä kaksikielisessä varhaiskasvatuksessa ei ole, vaan kieli on mukana koko päivän, kaikissa hetkissä ja lapset oppivat englantia arjen rutiinien lomassa, laulujen ja leikkien avulla. Päiväkodissa toteutetaan valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaista laajamittaista kaksikielistä varhaiskasvatusta.

Lue lisää

Pilke tiedottaa: Lohjalle avattiin tänään uusi musiikkipainotteinen päiväkoti

Lohjan Lehtolankaareen aukesi uusi musiikkipainotteinen päiväkoti maanantaina 7. tammikuuta 2019. Pilke musiikkipäiväkoti Marakassissa on 60 päivähoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille. Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

Lue lisää

Ykkös-Lohja: Lohjalle avattiin uusi musiikkipainotteinen päiväkoti

Lohjan Lehtolankaareen aukesi uusi musiikkipainotteinen päiväkoti maanantaina 7. tammikuuta 2019. Pilke musiikkipäiväkoti Marakassissa on 60 päivähoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille. Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

Lue lisää

Kiuruvesi: Yksityinen päiväkoti Pilke Kiuruvedelle

Pilke päiväkotien toiminta laajenee Pohjois-Savossa, missä Pilkkeellä on ennestään viisi päiväkotia. Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkodin uudisrakennukseen Kiuruvedelle Paavo Tikkasentielle syksyllä 2019.

Lue lisää

Etelä-Saimaa: Lappeenrannassa yksityisten päiväkotien osuus hoitopaikoista 21,48 prosenttiin 20 prosentista — Lasten ja nuorten lautakunnan äänestyksessä viisi oli puolesta ja neljä vastaan

Steinerpäiväkoti ja kristillinen päiväkoti kasvattavat omia paikkamääriään, Pilke päiväkodit rakentaa kaksi uutta päiväkotia. Lappeenrannassa yksityisten päiväkotien paikkamäärien osuus päiväkotipaikoista on nostettu 21,48 prosenttiin. Aiemmin Lappeenranta oli asettanut rajaksi 20 prosenttia. Asiasta päätettiin tiistaina lasten ja nuorten lautakunnan kokouksessa. Lautakunnassa äänestettiin muutoksesta. Viisi jäsentä äänesti muutoksen puolesta, neljä vastaan ja kaksi oli poissa.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy on ostanut kaksi päiväkotia Kajaanista

Pilke päiväkodit Oy on ostanut kaksi päiväkotia Kajaanista, Valonkadun päiväkodin sekä päiväkoti Onni ja Ilonan. Yrityskaupat sinetöitiin 10. joulukuuta 2018. Valonkadun päiväkoti on valmistunut 1.8.2018 ja se sijaitsee osoitteessa Valonkatu 1, 87250 Kajaani. Päiväkodissa on 76 paikkaa 0–6-vuotiaille lapsille. Onni ja Ilona sijaitsee osoitteessa Kisatie 20, 87250 Kajaani. Päiväkodissa on 24 hoitopaikkaa 2–6 - vuotiaille lapsille.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy on ostanut seinäjokelaisen päiväkoti Vihreä Willan

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Seinäjoen luontopäiväkoti Vihreä Willan päiväkotiliiketoiminnan. Päiväkoti siirtyi Pilke päiväkodeille 1.12.2018. Päiväkoti Vihreä Willa sijaitsee uudessa ekologisin arvoin, heille varta vasten, rakennetussa kiinteistössä, osoitteessa Laanikatu 33, 60200 Seinäjoki. Vihreä Willa tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta ja esiopetusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa on 72 päivähoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille.

Lue lisää

Sydän-Hämeen Lehti: Enkku siirtyy Pilke päiväkodit Oy:n omistukseen

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Kangasalan englanninkielisen leikkikoulun päiväkotiliiketoiminnan. Pikonlinnassa sijaitseva päiväkoti siirtyi Pilke päiväkodeille joulukuun alussa. Kangasalan Englanninkielinen Leikkikoulu on kannatusyhdistyksen ylläpitämä, kaksikielistä varhaiskasvatusta tarjoava, yksityinen päiväkoti.

Lue lisää

Lappeenrannan uutiset: Pilke avaa Lappeenrantaan kaksi uutta päiväkotia syksyllä 2019 – Pilke päiväkodit Oy on ostanut Lappeenrannan MLL:n Tirikan päiväkodin

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lappeenrannan yhdistykseltä Tirikan päiväkodin liiketoiminnan. Päiväkoti siirtyy Pilke päiväkodeille 1.1.2019. Tirikan päiväkoti sijaitsee Lappeenrannassa osoitteessa Armilankatu 33 A, 53100 Lappeenranta. Tirikka tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta ja esiopetusta kuudessa päiväkotiryhmässä. Päiväkodin arkitoiminta jatkuu tuttuun tapaan.

Lue lisää

Etelä-Saimaa: Palvelusetelimalli sai MLL:n luopumaan Tirikan päiväkodista Lappeenrannasta— Uudelle omistajalle Tirikka on 104:s päiväkoti Suomessa

Toimitusjohtaja Minna Martikainen Pilke päiväkodeista: Palvelusetelimallin ansiosta kaikki yksityiset päiväkodit ovat yhdenvertaisia palvelun tuottajia kunnallisten päiväkotien rinnalla. Lappeenrannan MLL:n (Mannerheimin Lastensuojeluliitto) paikallisyhdistys on myynyt Tirikan päiväkodin liiketoiminnan Pilke Päiväkodit Oy:lle. Kauppa tulee voimaan vuoden alusta. Uusi omistaja lupaa, että päiväkodin arki jatkuu tuttuun tapaan Armilankadulla. Tirikassa toimii kuusi päiväkotiryhmää.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy on ostanut Lappeenrannan MLL:n Tirikan päiväkodin

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lappeenrannan yhdistykseltä Tirikan päiväkodin liiketoiminnan. Päiväkoti siirtyy Pilke päiväkodeille 1.1.2019. Tirikan päiväkoti sijaitsee Lappeenrannassa osoitteessa Armilankatu 33 A, 53100 Lappeenranta. Tirikka tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta ja esiopetusta kuudessa päiväkotiryhmässä. Päiväkodin arkitoiminta jatkuu tuttuun tapaan.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy on ostanut helsinkiläisen montessoripäiväkoti Mammolinan

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Helsingin Vuosaaressa sijaitsevan montessoripäiväkoti Mammolinan. Yrityskauppa sinetöitiin 23.11.2018. Päiväkoti Mammolina sijaitsee Vuosaaressa osoitteessa Vedenottamontie 9, 00980 Helsinki. Vuosaaren Päiväkoti Mammolina tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta ja esiopetusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa on 33 päivähoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille. Päiväkodin nimi muuttuu yrityskaupan myötä Pilke Taikapoluksi.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy on ostanut Kangasalan Englanninkielisen Leikkikoulun

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Kangasalan Englanninkielinen Leikkikoulun päiväkotiliiketoiminnan. Pilkkeen toiminta laajenee Pirkanmaalla uuden yrityskaupan myötä. Nyt Pilke-päiväkoteja on Pirkanmaalla yhdeksän. Kangasalan Englanninkielinen Leikkikoulu sijaitsee osoitteessa Pikonlinnantie 240, 36280 Pikonlinna. Päiväkoti toimii entisen Pikonlinnan sairaalan lastenosaston tiloissa.

Lue lisää

Tiedote: Lola Panda on Pilkkeen uusi yhteistyökumppani

Pilke päiväkodit Oy ja suomalainen digitaalisten oppisovellusten tuotantoyhtiö BeiZ Oy ovat aloittaneet yhteistyön. Pilke hankkii päiväkoteihinsa Manicon kehittämät FunTable-jättitabletit ja näihin BeiZ Oy:n Lola Panda –ohjelmistojen lisenssit. FunTable on ryhmäoppimiseen tarkoitettu jättitabletti, jonka ääreen mahtuu 4- 8 lasta kerralla. Lola Panda-ohjelmistoja käytetään yli 3-vuotiailla lapsilla englanninkielen opetukseen sekä lukemisen ja matemaattisten taitojen oppimisohjelmana.

Lue lisää

Lapin Kansa: Pilke Päiväkodit sai rakennusluvan Keminmaan 60-paikkaiselle päiväkodille

Pilke Päiväkodit Oy aikoo avata ensi vuoden elokuussa yksityisen päiväkodin Keminmaahan. Kunta myönsi viime viikolla yhtiön taustalla toimivalle rakennusyhtiölle Pohjanmaan Kiinteistökehitys Oy:lle rakennusluvan päiväkodille Kalamajantie 5:een kuntakeskuksen lähettyville.

Lue lisää

Yle: Sadan yksityisen päiväkodin ketju osti englanninkielisen päiväkodin Jyväskylässä

Yksityinen Pilke Päiväkodit Oy on ostanut Jyväskylässä yli 20 vuotta toimineen englanninkielisen päiväkodin International Language Schoolin. International Language School (ILS) on Pilkkeen ensimmäinen päiväkoti Jyväskylässä. Keski-Suomessa Pilke toimii jo Laukaassa. Pilke päiväkodit Oy:llä on yrityskaupan jälkeen 101 päiväkotia ympäri Suomen.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy on ostanut englanninkielisen päiväkodin Jyväskylästä

Pilke päiväkodit Oy:n toiminta laajenee Keski-Suomessa uudella yrityskaupalla. Pilke on ostanut jyväskyläläisen englanninkielisen päiväkodin International Language Schoolin. International Language School (ILS) on vuonna 1995 perustettu yksityinen päiväkoti, joka tarjoaa englanninkielistä varhaiskasvatusta 35 alle kouluikäiselle lapselle. Päiväkoti sijaitsee Jyväskylässä osoitteessa Kalevankatu 10, 40100 Jyväskylä.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy kasvuvauhdissa – päiväkoteja jo 100 ympäri Suomen

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen kasvuyritys, jolla on nyt 100 päiväkotia 38 paikkakunnalla ympäri Suomen. Työntekijöitä on nyt myös yli 1000. Pilke on kasvattanut liikevaihtoaan 50 prosentilla viime vuosina. Tämän vuoden liikevaihtoennuste on noin 50 miljoonaa euroa. Pilkkeen pääomasijoittaja on listannut yrityksen potentiaaliseksi pörssilistautujaksi lähivuosien aikana.

Lue lisää

Tiedote: Pilke ja jääkiekkoseura KalPa yhteistyöhön

Pilke päiväkodit Oy ja kuopiolainen jääkiekkoseura KalPa ovat sopineet yhteistyöstä jääkiekon liigakaudelle 2018-2019.Yhteistyö pitää sisällään kummipelaajan päiväkotivierailuja Kuopion Pilkepäiväkodeissa. Yhteistyö on käynnistynyt Saaristokaupungin Pilke tiedepäiväkoti Väläyksessä. Pilkkeen kummipelaajana toimii Tommi Jokinen.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy on ostanut oululaisen päiväkoti Emilian

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry:n päiväkoti Emilian päiväkotiliiketoiminnan. Yrityskauppa sinetöitiin 15.10.2018. Päiväkoti Emilia sijaitsee Oulussa osoitteessa Riimukivenkatu 8, 90240 Oulu.

Lue lisää

Kouvolan Sanomat: Kouvolassa vietettiin isovanhempien päivää etukäteen – Kohtaamiset lastenlasten kanssa ovat molemminpuolisia tähtihetkiä

Isovanhempien ja lastenlasten herkkä side tunnetaan myös päiväkodissa, sanoo Eeri Hirsi Pilke liikuntapäiväkoti Kuperkeikasta. Ryhmä Kuperkeikan 1—5-vuotiaita esiintyi torstaina Kouvolan Ikäasemalla juhlistamassa kansallista isovanhempien päivää.

Lue lisää

Tiedote: Pilke ja HopLop liikuttavat lapsia ympäri Suomen

HopLop ja Pilke päiväkodit ovat aloittaneet yhteistyön. HopLop tarjoaa liikunnan riemua ja seikkailuja Pilke päiväkotien asiakkaille etuhinnoin.

Lue lisää

Ykkös-Lohja: Lohjalle aukeaa tammikuussa uusi musiikkipainotteinen päiväkoti

Lohjan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu tammikuussa 2019, kun Pilke päiväkodit Oy avaa  musiikkipainotteisen päiväkoti Marakassin Lehtolankaareen uudisrakennukseen. Pilke musiikkipäiväkoti Marakassissa on 60 päivähoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille.

Lue lisää

Tiedote: Vaasaan aukeaa tammikuussa uusi kaksikielinen päiväkoti

Vaasan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu tammikuussa 2019, kun Pilke päiväkodit Oy avaa kaksikielisen päiväkoti Pikkuponin Pukinjärveen uudisrakennukseen. Päiväkoti Pikkuponissa on 75 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa puhutaan sekä suomea että englantia.

Lue lisää

Tiedote: Lohjalle aukeaa tammikuussa uusi musiikkipainotteinen päiväkoti

Lohjan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu tammikuussa 2019, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Marakassin Lehtolankaareen uudisrakennukseen.

Lue lisää

Haapavesi: Taikapuiston lapset tanssivat pupujenkkaa suomalaisen työn kunniaksi

Päiväkoti Taikapuiston väki osallistui keskiviikkoaamuna Suomen suurimpaan letkajenkkaan hieman sovelletulla pupujenkalla. Letkajenkkaa tanssittiin samaan aikaan kaikissa maan Pilke-päiväkodeissa suomalaisen työn kunniaksi.

Lue lisää

Lempäälän-Vesilahden Sanomat: Lempäälän englanninkielinen päiväkoti vaihtoi omistajaa

Pilke päiväkodit Oy on ostanut syyskuussa tehdyllä yrityskaupalla lempääläisen English Discovery Daycare (EDD) Oy:n. English Discovery Daycare on yksityinen päiväkoti, joka tarjoaa englanninkielistä varhaiskasvatusta 36 alle kouluikäiselle lapselle. Päiväkoti sijaitsee Lempäälässä Sääksjärvellä.

Lue lisää

TM Rakennusmaailma: Hirsipäiväkodit kiinnostavat nyt kuntia

Hirsirakenteisia päiväkoteja rakennetaan nyt eri puolelle Suomea. Erityisesti niiden sisäilman laatu ja akustiikka saavat käyttäjiltä kiitosta.

Lue lisää

Tiedote – Pilke päiväkodit ja Honkarakenne: Jo 6 valmistunutta hirsipäiväkotia alkuvuoteen 2019 mennessä

Julkiset hirsirakennukset yleistyvät ja hirsipäiväkoteja ja -kouluja rakennetaan eri puolelle Suomea. Pilke päiväkodit Oy avasi elokuussa 2018 kolme uutta hirsipäiväkotia Vantaalle, Janakkalaan ja Laukaaseen. Eri puolille Suomea on nyt valmistunut yhteensä viisi hirsipäiväkotia. Kuudes kohde aukeaa tammikuussa 2019.

Lue lisää

Tiedote: Pilke on ostanut lempääläisen enkkupäiväkodin

Pilke päiväkodit Oy:n toiminta laajenee Pirkanmaalla uuden yrityskaupan myötä. Pilke on ostanut lempääläisen English Discovery Daycare (EDD) -päiväkodin, joka tarjoaa englanninkielistä varhaiskasvatusta 36 alle kouluikäiselle lapselle.

Lue lisää

Hervannan Sanomat: Vuoreslaisen päiväkodin pihatapahtumassa kannustettiin pyöräilemään

Vuoreksessa sijaitsevassa Pilke-päiväkoti Hokauksessa päivähoidossa oleva Martti osallistui perjantaina järjestettyyn päiväkodin pyöräilytapahtumaan, jossa edistettiin kestävän kehityksen hengessä pyöräilyä lähiliikkumisen tapana. Tapahtuman järjesti Tampereen kaupungin Kulje viisaasti-hanke, joka kannustaa suomalaisia työpaikkoja edistämään erilaisia kestävän liikkumisen tapoja, joilla saavutetaan ympäristö-, terveys- ja turvallisuushyötyjä ja mahdollistetaan kustannussäästöt.

Lue lisää

Tiedote: Pilke on mukana järjestämässä Suomen suurimpia avointen ovien tempausta

Pilke päiväkodit Oy on mukana Suomalaisen Työn Liiton järjestämässä Tervetuloa meille - tempauksessa, joka järjestetään lokakuun ensimmäisellä viikolla 1.-7.10.2018. Pilke päiväkodit Oy osallistuu liki 100 päiväkodin voimin Tervetuloa meille –viikkoon ja päiväkodeissa vietetään avoimia ovia pitkin viikkoa. Viikon keskellä, keskiviikkona 3.10. vietetään koko yrityksessä Pilke-päivää, jolloin päiväkodeissa tanssitaan lasten kanssa letkajenkkaa pihalla klo 10.

Lue lisää

Tiedote: Helsingin Herttoniemeen aukesi toinen Pilke-päiväkoti

Pilke päiväkodit Oy avasi toisen päiväkodin Herttoniemeen 13. syyskuuta 2018. Liikuntapainotteinen päiväkoti, Pilke Taikapomppu, sijaitsee osoitteessa Laivalahdenkaari 5 samalla kadulla Pilkkeen musiikkipainotteisen päiväkoti Taikalaulun kanssa. Liikuntapäiväkoti Taikapomppu on Pilkkeen kahdeksas päiväkoti Helsingissä.

Lue lisää

Tiedote: Pilke tiedepäiväkoti Väläyksessä alkoi perhekahvilatoiminta

Kuopion Saaristokaupungin Pilke tiedepäiväkoti Väläyksessä alkoi perhekerho tiistaina 11. syyskuuta 2018. Perhekerho on avoin kohtaamispaikka tiistaiaamuisin klo 9.15–10.45 kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessä oloa seurustelun ja lasten omien leikkien merkeissä. Kerhossa myös askarrellaan, musisoidaan ja jumpataan.

Lue lisää

Kaleva: Pilke osti oululaisen Pyramidi-päiväkodin

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Oulun Toppilassa sijaitsevan montessoripäiväkoti Pyramidin liiketoiminnan. 21 vuotta Kauppaseurantiellä toiminut Pyramidi jatkaa normaaliin tapaan. Pyramidissa tarjotaan montessoripedagogista varhaiskasvatusta ja esiopetusta 27:lle alle kouluikäiselle lapselle.

Lue lisää

Tiedote: Pilke on ostanut oululaisen päiväkoti Pyramidin

Pilke on ostanut oululaisen montessoripäiväkoti Pyramidin liiketoiminnan. Yrityskauppa vahvistettiin 1. syyskuuta 2018. Pilke päiväkodit Oy:n toiminta laajenee entisestään Oulussa uuden yrityskaupan myötä.

Lue lisää

Tiedote: Pilke-päiväkodit suorittivat ensimmäiset Makuaakkoset-diplomit

Pilke-päiväkodit Taikamaa, Taikavuori, Merituuli ja Kissankulma ovat suorittaneet Pilke-päiväkodeista ensimmäisinä Makuaakkoset-diplomit. Ammattikeittiöosaajien projektikoordinaattori Päivi Jämsén luovutti diplomit päiväkotien edustajille Pilke päiväkotien elokuisilla esimiespäivillä.

Lue lisää

Turun Sanomat: Turkulaisen Muksulanmäen päiväkodit on myyty Pilke päiväkodeille

Pilke päiväkodit Oy on ostanut turkulaisen Muksulanmäki Oy:n ja sen kolme päiväkotia. Muksulanmäki Oy on yksityinen päiväkotiyritys, joka tarjoaa varhaiskasvatusta noin 150 alle kouluikäiselle lapselle. Yrityksen kolme päiväkotia sijaitsevat Turun Vienolassa, Koivulassa ja Kastussa. Päiväkotien toiminnat jatkuvat tuttuun tapaan.

Lue lisää

Turkulainen: Muksulanmäen päiväkodit vaihtavat omistajaa

Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa Turun seudulla ostamalla Muksulanmäki Oy:n ja sen kolme päiväkotia. Muksulanmäki Oy on yksityinen päiväkotiyritys, joka tarjoaa varhaiskasvatusta noin 150 alle kouluikäiselle lapselle.

Lue lisää

Aamuset: Pilke päiväkodit Oy on ostanut turkulaisen Muksulanmäki Oy:n

Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa Turun seudulla ostamalla Muksulanmäki Oy:n ja sen kolme päiväkotia. Yrityskauppa sinetöitiin 16. elokuuta. Muksulanmäki Oy on yksityinen päiväkotiyritys, joka tarjoaa varhaiskasvatusta noin 150 alle kouluikäiselle lapselle.

Lue lisää

Tiedote: Pilke on ostanut turkulaisen Muksulanmäki Oy:n

Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa Turun seudulla ostamalla Muksulanmäki Oy:n ja sen kolme päiväkotia. Muksulanmäki Oy on yksityinen päiväkotiyritys, joka tarjoaa varhaiskasvatusta noin 150 alle kouluikäiselle lapselle. Yrityksen kolme päiväkotia sijaitsevat Turun Vienolassa, Koivulassa ja Kastussa.

Lue lisää

Lapin Kansa: Musiikkipäiväkoti Huvikumpu tuli Tornioon

Tornioon aukesi maanantaina toinen yksityinen päiväkoti. Pilke päiväkodit Oy:n uusin päiväkoti on musiikkipainotteinen. Käytännössä musiikki on mukana Huvikumpu päiväkodin arjessa eri tavoin. Päiväkodin ensimmäiset lapset otettiin vastaan väistötiloissa Kemintiellä, mutta varsinainen Päiväkoti Huvikumpu valmistuu Kivirannalla Kirjohaudantiellä 16. elokuuta.

Lue lisää

Lapin Kansa: Musiikkipäiväkoti aukesi Torniossa väliaikaistiloissa

Pilke-musiikkipäiväkoti Huvikumpu avasi maanantaina ovensa väliaikaistiloissa Kemintiellä Torniossa. Päiväkoti Huvikummun uudisrakennusta rakennetaan Kirjohaudantiellä, jonne lapset ja varhaiskasvattajat muuttavat elokuun aikana.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy on ostanut helsinkiläisen Ankkalampi- päiväkotiketjun Vuosaaren yksikön

Pilke päiväkodit Oy:n toiminta laajenee entisestään Helsingissä uuden yrityskaupan myötä. Pilke on ostanut Oy Ankkalampi – Ankdammen Ab:ltä sen Vuosaaren päiväkodin liiketoiminnan. Päiväkoti sijaitsee Vuosaaren Aurinkolahdessa osoitteessa Leikosaarentie 24, 00980 Helsinki. Päiväkodin uusi nimi on Pilke Taikatähti.

Lue lisää

Ylen aamu-tv: Robotit avuksi lastenhoidossa

Helsinkiläisen Pilke-päiväkoti Taikapirtin johtaja Mirka ja lastenhoitaja Jannis olivat kertomassa Ylen Aamu-tv -ohjelmassa, kuinka PARO-hyljerobottia on käytetty varhaiskasvatuksessa ja mitä lapset ovat tykänneet robotista päiväkodin arjessa. Haastattelu on katsottavissa Yle Areenassa.

Lue lisää

Vantaan Sanomat: Vantaalle aukesi kaksi uutta tiedepäiväkotia

Päiväkotiyritys Pilke päiväkodit Oy avasi maanantaina kaksi tiedepainotteista päiväkotia Vantaalle. Päiväkodit aukesivat Kivistöön Spinellikujalle ja Myyrmäkeen Ojahaanpolulle.

Lue lisää

Blogi: Vinkkejä varhaiskasvatuksen alkutaipaleelle

Elokuussa koittaa monen lapsen ensimmäinen päiväkotipäivä. Lue vinkit varhaiskasvatuksen sujuvaan aloitukseen.

Lue lisää

Tiedote: Pilke tiedepäiväkoti Välke aukesi Porin asuntomessualueella

Pilke päiväkodit Oy avasi Porin Karjarantaan Koekadulle tiedepainotteisen päiväkoti Välkkeen torstaina 9.8.2018. Pilke tiedepäiväkoti Välkkeessä on 100 päivähoitopaikkaa 0–6-vuotialle lapsille ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta. 

Lue lisää

Tiedote: Iisalmeen aukesi uusi musiikkipainotteinen päiväkoti Vipinä

Pilke musiikkipäiväkoti Vipinä aukesi maanantaina 6.8.2018 Iisalmeen Pöllösenlahdenkadulle uudisrakennukseen.

Lue lisää

Tiedote: Tornioon aukesi uusi yksityinen päiväkoti

Pilke päiväkotien toiminta laajeni Lapin maakuntaan, kun Pilke musiikkipäiväkoti Huvikumpu avasi maanantaina 6.8.2018 ovensa väliaikaistiloissa Kemintiellä. Päiväkoti Huvikummun uudisrakennusta rakennetaan Kirjohaudantiellä, jonne lapset ja varhaiskasvattajat muuttavat elokuun aikana.

Lue lisää

Tiedote: Vantaalle aukesi kaksi uutta tiedepäiväkotia 6.8.2018

Pilke päiväkodit Oy avasi maanantaina 6.8.2018 tiedepainotteiset päiväkodit Kivistöön Spinellinkujalle ja Myyrmäkeen Ojahaanpolulle.

Lue lisää

Tiedote: Mikkelin uudet Pilke-päiväkodit aukesivat 6.8.2018

Pilke päiväkodit Oy avasi maanantaina 6.8.2018 musiikkipainotteisen päiväkoti Sävelpolun Poikolanrinteeseen Tupalaan sekä tiedepainotteisen päiväkoti Siriuksen, joka aloitti toimintansa samoissa tiloissa päiväkoti Sävelpolun kanssa.

Lue lisää

Tiedote: Kuopion uudet Pilke-päiväkodit aukesivat 6.8.2018

Pilke päiväkodit Oy avasi maanantaina 6.8.2018 musiikkipainotteisen päiväkoti Ketunpojan Kettulanlahteen ja taidepainotteisen päiväkoti Valon Saaristokaupunkiin.

Lue lisää

Tiedote: Pilke avasi hirsipäiväkodin Laukaan Vihtavuoreen

Pilke päiväkodit Oy avasi uuden luontopainotteisen päiväkodin, Pilke luontopäiväkoti Tähtiniityn, Kuhamäenkadulle Vihtavuoreen 1. elokuuta 2018. Pilke avaa elokuussa 2018 kaiken kaikkiaan 14 uutta Pilke-päiväkotia ympäri Suomen.

Lue lisää

Tiedote: Pilke avasi hirsipäiväkodin Janakkalan Turenkiin

Pilke päiväkodit Oy avasi uuden liikuntapainotteisen päiväkodin, Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinnan, Turenkiin Ilveslinnantielle 1. elokuuta 2018. Elokuussa aukeaa yhteensä 14 uutta Pilke-päiväkotia ympäri Suomen.

Lue lisää

Tiedote: Pilkkeen hallituskokoonpano uudistui keväällä 2018

Heikki Väänänen on liittynyt Pilke päiväkodit Oy:n hallituskokoonpanoon keväällä 2018. Väänänen on vastannut mm. Stockmannin tavarataloketjusta sekä Tokmannista, joka listattiin vuonna 2016 Helsingin pörssiin.

Lue lisää

Tamperelainen: Ahjolan päiväkodille uusi pyörittäjä

Tampereen Ahjolan päiväkodin toiminta siirtyy Pilke päiväkodeille 1. elokuuta alkaen. Päiväkodin toiminnasta on aiemmin vastannut Ahjolan Setlementti ry, jolla on kaksi ostopalvelupäiväkotia Tampereella.

Lue lisää

Tiedote: Porin asuntomessualueelle aukeaa tiedepainotteinen päiväkoti Välke

Messupäiväkodissa on haluttu tuoda esiin tuoreita ideoita ja ratkaisuja perinteisemmän päiväkotirakentamisen rinnalle yhdessä arkkitehdin, rakennuttajan ja sisustusarkkitehdin kanssa. Valoisa ja avara ruokasali on päiväkodin aurinkoinen keskipiste, jonka kruunaa lattiasta kattoon yltävät ikkunat ja kaunis valo, joka sädehtii koko päiväkodin läpi.

Lue lisää

Pohjalainen: Liikuntapainotteinen päiväkoti avaa ovensa Isossakyrössä

Uusi liikuntapainotteinen päiväkoti avaa ovensa Isossakyrössä elokuun alussa. Uuden päiväkodin takana on Pilke päiväkodit Oy. Aluksi Pilke liikuntapäiväkoti Loikka aloittaa toimintansa kahden ryhmän voimin päiväkoti Nuppulan tiloissa Pohjankyröntiellä. Yksi päiväkotiryhmä sijaitsee myös Emeleuksentiellä.

Lue lisää

Tiedote – Pilke avaa elokuussa liikuntapainotteisen päiväkodin Isoonkyröön

Pilke päiväkodit Oy avaa päiväkodin Isoonkyröön 1.8.2018. Päiväkoti muuttaa alkuvuonna 2019 upouuteen hirsirakennukseen osoitteeseen Piiloluolantie 61500 Isokyrö. 

Lue lisää

Tiedote – Tampereen Ahjolan päiväkoti siirtyy Pilke päiväkodeille

Tampereen Ahjolan päiväkodin toiminta siirtyy Pilke päiväkodeille ostopalvelukilpailutuksella 1.8.2018 alkaen. Päiväkodin toiminnasta on aiemmin vastannut Ahjolan Setlementti ry, jolla on kaksi ostopalvelupäiväkotia Tampereella. Päiväkodin toiminta jatkuu muuten normaalisti, mutta päiväkodin nimi vaihtuu Pilke liikuntapäiväkoti Pispalaksi.

Lue lisää

Tiedote: Taidepäiväkoti Aarteiden Talo muutti toukokuussa uuteen hirsirakennukseen

Taidepäiväkoti Aarteiden Talon uusi päiväkotirakennus valmistui toukokuussa 2018 Tuusulan Hyrylässä Korkin alueella. Lapset sekä varhaiskasvattajat ovat asettuneet taloksi vastavalmistuneeseen hirsipäiväkotiin, jossa saa nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Aarteiden Talon vanha päiväkotirakennus puretaan kesän aikana ja sen tilalle aletaan syksyllä rakentaa päiväkodin lisäosaa. Lisäosaan mahtuu kaksi lapsiryhmää lisää ja se valmistuu alkuvuonna 2019.

Lue lisää

Tiedote – Pilke päiväkodit Oy on mukana Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa

Pilke päiväkodit Oy on mukana Suomalaisen Työn Liiton ja Avainlippu-yritysten Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa. Kampanjan myötä haluamme muistuttaa kotimaisen työn merkityksestä palvelumme taustalla.

Lue lisää

Blogi: Muistatko kuinka kukkaseppele tehdään?

Kesäkukat kukkivat jo kauniina. Vieläkö muistat kuinka kukkaseppele tehdään? Harjoitelkaa yhdessä lasten kanssa ja samalla tulee treenattua sorminäppäryyttä. Myös katuliiduilla piirtely ja saippukuplat kuuluvat kesään. Omat liidut on helppo tehdä kotona ja saippuakupla-ainekin syntyy kotitarpeista. Ihanaa kesää!

Lue lisää

Tiedote – Pilke on solminut sponsorointisopimuksen nuoren keihäänheittäjälupauksen kanssa

Pilke päiväkodit on allekirjoittanut sponsorointisopimuksen keihäänheittäjä Topias Laineen kanssa. 16- vuotias Laine käy Mäkelänrinteen urheilulukion ensimmäistä luokkaa. Hän on keihäänheiton maailman tilastojen kärjessä alle 17-vuotiaiden sarjassa. ”Pilke haluaa olla mukana tukemassa suomalaista huippu-urheilua auttamalla nuoria urheilijoita menestymään lajissaan. Samalla saamme esikuvia, jotka innostavat lapsia liikkumaan ja urheilemaan. Tavoitteena on saada opetettua lapsille liikunnan riemua ja liikunnallista elämäntapaa, jotka kantaisivat läpi elämän.” kertoo Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Lue lisää

Tiedote: Metropolia saanut lahjoituksen Pilke päiväkodeilta

Pilke on tehnyt lahjoituksen Metropolian varainhankintakampanjaan Muutamme maailmaa yhdessä. ”Haluamme olla lahjoituksella esimerkkinä muillekin Metropolian osaamista arvostaville toimijoille. Toivottavasti monet muut seuraavat perässä ja osallistuvat kampanjaan”, totesi toimitusjohtaja Martikainen.

Lue lisää

Tiedote: Lähes 90 prosenttia Pilke päiväkodeista on sertifioitu

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluyritys, joka tarjoaa laadukkaita varhaiskasvatuspalveluita. Osoituksena siitä on ISO 9001 –laatusertifikaatti. Maalisuussa 2018 sertifioinnin piiriin tuli 61 uutta päiväkotia entisten lisäksi. Nyt sertifioituja päiväkoteja on yhteensä 68 ja lähes 90 prosenttia Pilke päiväkodeista on sertifioitu.

Lue lisää

Tiedote: Pilke avaa elokuussa päiväkodin Tornioon

Tornion varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Huvikummun Kirjohaudantielle uudisrakennukseen. Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia.

Lue lisää

Tiedote: Mikkeliin aukeaa syksyllä kaksi uutta yksityistä Pilke päiväkotia

Mikkelin varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Sävelpolun Tupalaan ja tiedepainotteisen päiväkoti Siriuksen Kirkonvarkauteen. Mikkelin Pilke päiväkodit ovat yksityisiä päiväkoteja, joihin haetaan palveluseteliä Mikkelin kaupungilta. Päiväkotien päivähoitomaksut ovat samoja kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Lue lisää

Tiedote: Helsinkiin aukeaa syksyllä kaksi uutta Pilke päiväkotia

Helsingin varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa liikuntapainotteisen päiväkoti Taikapompun Herttoniemeen ja tiedepainotteisen päiväkoti Taikasaaren Lehtisaareen.

Lue lisää

Tiedote: Yhteistyöllä tulevaisuuden tekijöitä Pilke päiväkodeille

Pilke päiväkodit Oy ja Metropolia ovat solmineet työelämäyhteistyösopimuksen 16.4.2018. Laaja-alaisella ja syvemmällä yhteistyöllä molempien osapuolten toiminnasta tehdään tavoitteellista, helppoa ja systemaattista. Yhteistyö liittyy oppimistoimintaan, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan sekä organisaatiolle tarjottaviin täydennyskoulutuksiin, valmennuksiin ja muihin kehittämispalveluihin. 

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit yhteistyöhön Lasten Keskuksen kanssa

Pilke päiväkodeissa lukemista pidetään tärkeänä ja Pilke on nyt aloittanut yhteistyön perinteikkään suomalaisen kirjakustantamon, Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy:n kanssa.

Lue lisää

Tekniikka&Talous: Vantaalle kaksi uutta yksityistä tiedepäiväkotia yhteensä lähes 250 lapselle

Päiväkotiyritys Pilke päiväkodit avaa elokuussa 2018 tiedepäiväkodit Vantaan Kivistöön sekä Myyrmäkeen. Myyrmäen päiväkoti rakennetaan hirrestä ja päiväkodissa panostetaan erityisen paljon laadukkaaseen ilmanvaihtoon. Kivistön Pilke tiedepäiväkoti Hohto rakentuu Kivistön vanhan koulun läheisyyteen uudisrakennukseen. Lapset pääsevät Hohdossa muun muassa tutkimusleikkitilaan, ateljeehen, musiikkihuoneeseen, kaupunkileikkiin, roolileikkeihin ja liikuntatilaan. Tutkimusleikkitilassa lapset pääsevät käyttämään tutkimuksissaan pipettejä, luuppeja, koeputkia ja suurennuslaseja.

Lue lisää

Vantaan Sanomat: Vantaalle tulee kaksi uutta päiväkotia

Vantaalle avataan elokuussa kaksi uutta päiväkotia. Molemmat päiväkodit ovat Pilke päiväkodit Oy:n niin sanottuja tiedepainotteisia päiväkoteja. Yksityisiin päiväkoteihin voi hakea palveluseteliä Vantaan kaupungilta.

Lue lisää

Tiedote: Vantaalle aukeaa syksyllä kaksi uutta tiedepäiväkotia

Vantaan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu tulevana syksynä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa tiedepainotteiset päiväkodit Kivistöön Spinellinkujalle ja Myyrmäkeen Ojahaanpolulle. Myyrmäen päiväkoti rakennetaan hirrestä ja päiväkodissa panostetaan erityisen paljon laadukkaaseen ilmanvaihtoon.

Lue lisää

Maaseudun Tulevaisuus: Huono sisäilma vaivaa päiväkoteja, ja juuri siksi hirsipäiväkodit kiinnostavat lasten vanhempia

Tuliterä auralainen päiväkoti Kurki on suunniteltu nykyaikaiseksi, hyväksi työympäristöksi sekä aikuisille että lapsille, mutta erikoiseksi sen tekee rakennusmateriaali. Elokuussa käyttöön otettu Kurki on rakennettu hirrestä. Jumppasalin ja muiden huoneiden ulkoseinät ovat vaaleaa hirttä, sisäseinissä on paikoin käytetty hirsipaneelia.

Lue lisää

Helsingin Uutiset: Robottihylje ui päiväkodin arkeen

Pitäjänmäen Pilke päiväkoti Taikapirtissä on kuukauden ajan testikäytössä Paro-hyljerobotti, jota on aiemmin käytetty muistisairaiden ja vanhusten hoitokodeissa. Paron vierailu päiväkodissa myös on varhaiskasvatussuunnitelman mukaista lasten teknologiakasvatusta. "Lasten tulevaisuus on erilaisten laitteiden kanssa".

Lue lisää

Länsi-Savo: Syksyllä avautuvat yksityiset päiväkodit tuovat helpotusta Mikkelin hoitopaikkatilanteeseen

Yksityisen päivähoidon tarjonta laajenee Mikkelissä tänä vuonna huomattavasti. Vantaalainen Pilke päiväkodit Oy avaa elokuussa Tupalaan musiikkipainotteisen Sävelpolku-päiväkodin ja Kirkonvarkauteen tiedepainotteisen Sirius-päiväkodin. Sävelpolun ja Siriuksen paikkamäärä on yhteensä 135.

Lue lisää

TM: Asuntomessut Porissa rakentuvat vauhdilla: kaikissa kohteissa tehdään jo sisätöitä

Ensi kesän Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8. Asuntomessujen teemana on tänä vuonna hyvä asuminen läpi ihmiselämän, ja sitä ajatusta tukevat alueelle nousevat Pilkkeen tiedepäiväkoti Välke sekä senioreiden palvelukoti Villa Luoto.

Lue lisää

Video: Hirsipäiväkoti on satsaus lasten ja työntekijöiden hyvinvointiin

Pilke päiväkodit Oy, Honkarakenne Oyj sekä Mediset Hoivarakentajat Oy rakentavat yhteistyössä vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea. Pilkkeen ensimmäinen hirsipäiväkoti aukesi Auraan elokuussa 2017, josta Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen kertoo videossa kokemuksia. Elokuussa 2018 Pilkkeellä on viisi hirsipäiväkotia ympäri Suomen.

Lue lisää

Blogi: Pääsiäisen askarteluvinkit sekä pakkaskelien jäätaideteokset

Yöpakkasia on vielä luvassa, joten ulos voi loihtia upeita jäätaideteoksia, joita varten tarvitset vain tyhjiä maitopurkkeja, tulppaaneja ja/tai värikästä kreppipaperia sekä koristehelmiä. Maitopurkit täytetään vedellä ja koristeilla ja laitetaan yöksi ulos pakkaseen. Aamulla maitopurkeista kuoriutuu lumoavan kauniita jäätaideteoksia, joita on kiva yhdessä lasten kanssa ihmetellä. 

Lue lisää

Tiedote: Iisalmeen aukeaa elokuussa uusi musiikkipainotteinen päiväkoti Vilske

Iisalmen varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Vilskeen Pöllösenlahdenkadulle uudisrakennukseen.

Lue lisää

Apu: Paro-hyljerobotti opettaa hoivaamista ja empatiaa sekä rauhoittaa pieniä päiväkotilaisia Pitäjänmäessä

Helsinkiläisessä päiväkoti Taikapirtissä on huhtikuun loppuun asti testikäytössä PARO-hyljerobotti, jota on aiemmin käytetty muistisairaiden ja vanhusten hoidossa. Tavoitteena on selvittää, soveltuuko hoivarobotti varhaiskasvatuksen yksilö- ja pienryhmätoimintaan ja miten sitä voitaisiin siinä hyödyntää.

Lue lisää

Tiedote: PARO-hyljerobotti helsinkiläiseen Pilke päiväkoti Taikapirttiin

Helsinkiläisessä Pilke päiväkoti Taikapirtissä on maaliskuun ajan testikäytössä PARO-hyljerobotti, jota on aiemmin käytetty muistisairaiden ja vanhusten hoidossa erityyppisissä hoitokodeissa ja –laitoksissa. PARO on japanilaisten suunnittelema hyljerobotti, jonka tehtävänä on herätellä ihmistä vuorovaikutukseen ja kontaktin ottamiseen.

Lue lisää

Satakunnan Kansa: Asuntomessualueen uuteen päiväkotiin pieniä professoreita

Porin varhaiskasvatuksen tarjonta monipuolistuu ensi kesän lopulla, kun Pilke päiväkodit avaa elokuussa Karjarannan Koekadulla tiedepainotteisen päiväkoti Välkkeen. Uudessa päiväkodissa on 100 päivähoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille. Lisäksi päiväkodissa järjestetään esiopetusta ryhmäkoon täyttyessä.

Lue lisää

Tiedote: Porin asuntomessualueelle aukeaa uusi tiedepainotteinen päiväkoti Välke

Porin varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu loppukesästä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa Karjarantaan Koekadulle tiedepainotteisen päiväkoti Välkkeen elokuussa 2018.

Lue lisää

Tiedote: Kuopioon aukeaa syksyllä kaksi uutta yksityistä Pilke päiväkotia

Kuopion varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu syksyllä, kun Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Ketunpojan Kettulanlahteen ja taidepainotteisen päiväkoti Valon Saaristokaupunkiin. Pilke taidepäiväkoti Valo rakennetaan Saaristokaupunkiin Paloniementielle. Päiväkodissa on 120 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Saaristokaupungin lisäksi Pilke avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Ketunpojan Kettulanlahteen Ahmantielle. Ketunpojassa on 75 päivähoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille ja päiväkotiin tulee myös esiopetusryhmä.

Lue lisää

Savon Sanomat: Kuopioon avataan syksyllä kaksi uutta yksityistä päiväkotia

Pilke päiväkodit Oy avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Ketunpojan Kettulanlahteen ja taidepainotteisen päiväkoti Valon Saaristokaupunkiin.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkotien aamu- ja välipalalista on uudistettu

Pilke päiväkotien aamu- ja välipalalista on uudistettu. Listalta on karsittu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty. Pilke päiväkodeissa tarjotaan lapsille jatkossa ruoka- ja ravitsemusalan kehittämiskonsultin suunnitelman mukaisia aamu- ja välipaloja, jotka vastaavat tammikuussa 2018 julkaistua varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta.

Lue lisää

Tiedote: Pilke avaa uuden hirsipäiväkodin Laukaan Vihtavuoreen elokuussa 2018

Pilke päiväkodit Oy avaa uuden luontopainotteisen päiväkodin, Pilke luontopäiväkoti Tähtiniityn, Kuhamäenkadulle Vihtavuoreen elokuussa 2018. Pilke päiväkodit Oy, Honkarakenne Oyj sekä Mediset Hoivarakentajat Oy rakentavat yhteistyössä vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea.

Lue lisää

Tiedote: Pilkkeelle on palkattu Keski-Suomen aluejohtaja

Jenni Mäkelä on nimitetty Pilke päiväkotien Keski-Suomen aluejohtajaksi 1.2.2018 alkaen. Jenni on alue- ja asiakastiimin jäsen ja toimii Keski-Suomen päiväkotien esimiehenä. Alkuvaiheessa Jenni toimii myös Peppi & Bobby päiväkodin johtajana, kunnes hänelle saadaan seuraaja valittua ja perehdytettyä.

Lue lisää

Hämeen Sanomat: Pilke päiväkodit Oy avaa uuden hirsipäiväkodin Turenkiin

Pilke päiväkodit Oy avaa uuden hirsipäiväkodin Turenkiin elokuussa 2018. Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen periaatteita. Pilke päiväkodit Oy, Honkarakenne Oyj sekä Mediset Hoivarakentajat Oy rakentavat yhteistyössä vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea.

Lue lisää

Hämeen Sanomat: Turengin uusi päiväkoti on liikuntapainotteinen

Yksityisen Pilke Päiväkodit oy:n Turenkiin suunnittelemasta päiväkodista tulee liikuntapainotteinen. Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinnaksi nimetyn päiväkodin pohjatyöt on jo tehty, ja sen toiminnan on määrä alkaa elokuun alussa.

Lue lisää

Tiedote: Pilke avaa uuden hirsipäiväkodin Janakkalan Turenkiin elokuussa 2018

Pilke päiväkodit Oy avaa uuden liikuntapainotteisen päiväkodin, Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinnan, Turenkiin Ilveslinnantielle elokuussa 2018.Turengin hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päivähoitotiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Lue lisää

Tiedote: Uusi Pilke päiväkoti Helsingin Herttoniemeen

Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa Helsingissä ja avaa 5. helmikuuta 2018 uuden, musiikkipainotteisen päiväkodin Herttoniemeen osoitteeseen Laivalahdenkaari 22, 00810 Helsinki. Musiikkipäiväkoti Taikalaulu on Pilkkeen kuudes päiväkoti Helsingissä.

Lue lisää

Tiedote: Reija Ketoja on aloittanut Pilke päiväkotien henkilöstöjohtajana

Reija Ketoja on nimitetty Pilke päiväkotien henkilöstöjohtajaksi 10.1.2018 alkaen. Reija on koulutukseltaan KTM ja ennen Pilkkeelle siirtymistä hän on toiminut 10 vuoden ajan henkilöstöhallinnon tehtävissä useissa kansainvälisissä yrityksissä kuten Nokialla, Accenturella, Citibankissa ja Kraft Foodsilla.

Lue lisää

MTV: Lapset mukaan ravintolaan?

Helsinkiläisen Pilke päiväkoti Taikapirtin lapset pääsivät kokemaan jännittävän ravintolaelämyksen Perheet Safkaa -tapahtuman tiimoilta. Katso videolta, miten lapset suhtautuivat tarjottuihin herkkuihin, kun tarjolla oli häränhäntäburgeria, mustekalapastaa ja jälkiruoaksi brownie popcorn-jäätelöllä.  

Lue lisää

Aamulehti: Pirkkalaan avattiin yksityinen luontopäiväkoti Haikara – pihassa retkipaikka järvinäkymineen

Pirkkalaan on avattu uusi luontopainotteinen päiväkoti Haikara. Pereensaarentiellä sijaitsevassa Pilke luontopäiväkoti Haikarassa on 168 päivähoitopaikkaa 0-5-vuotiaille lapsille. Haikara on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan. Päiväkodissa ulkoillaan paljon säästä riippumatta.

Lue lisää

Tamperelainen: Pirkkalaan avattiin luontopäiväkoti – Ulkona säästä riippumatta, pihaan kasvimaa

Pirkkalaan aukesi tällä viikolla uusi luontopainotteinen päiväkoti. Pereensaarentiellä sijaitsevassa Pilke luontopäiväkoti Haikarassa on 168 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille.

Lue lisää

Turkulainen: Uusi tiedepäiväkoti Kipinä aukesi Kaarinaan

Kaarinaan aukesi uusi tiedepainotteinen päiväkoti maanantaina 8. tammikuuta 2018. Piispanristin Nurminiitynkadulla sijaitsevassa Pilke tiedepäiväkoti Kipinässä on 96 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotialle lapsille. Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Tiedepainotteisuus kirjataan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmaan, ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa.

Lue lisää

Kaupunkimedia Aamuset: Tiedepäiväkoti Kipinä avasi ovensa Kaarinassa

Kaarinssa on avannut ovensa uusi tiedepainotteinen päiväkoti maanantaina. Piispanristin Nurminiitynkadulla sijaitsevassa Pilke tiedepäiväkoti Kipinässä on 96 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotialle lapsille. Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Tiedepainotteisuus kirjataan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa.

Lue lisää

Länsi-Savo: Mikkelin uudet yksityiset päiväkodit lupaavat hoitoa kunnallisen hoidon hinnalla

Mikkelissä elokuussa toimintansa aloittavien kahden uuden yksityisen päiväkodin hoitopaikkahaku on avautunut. Pilke päiväkodit Oy perustaa Tupalaan musiikkipainotteisen Sävelpolku-päiväkodin ja Kirkonvarkauteen tiedepainotteisen Sirius-päiväkodin. — Molempiin päiväkoteihin on tullut jo jonkin verran hakemuksia, kertoo Pilke päiväkotien asiakkuusjohtaja Riikka Mattsson.

Lue lisää

Tiedote: Pilke tiedepäiväkoti Kipinä aukesi Kaarinaan

Kaarinaan aukesi uusi tiedepainotteinen päiväkoti maanantaina 8. tammikuuta 2018. Piispanristin Nurminiitynkadulla sijaitsevassa Pilke tiedepäiväkoti Kipinässä on 96 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotialle lapsille. Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Tiedepainotteisuus kirjataan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa.

Lue lisää

Tiedote: Pilke luontopäiväkoti Haikara aukesi Pirkkalaan

Pirkkalaan aukesi uusi luontopainotteinen päiväkoti maanantaina 8. tammikuuta 2018. Pereensaarentiellä sijaitsevassa Pilke luontopäiväkoti Haikarassa on 168 päivähoitopaikkaa 0-5-vuotiaille lapsille. Haikara on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä̈ asennetta luontoon sekä̈ kestävään elämäntapaan. Päiväkodissa myös ulkoillaan paljon säästä riippumatta. 

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit mukana Perheet Safkaa -ravintolatapahtumassa

Perheet Safkaa –ravintolatapahtuma järjestetään jälleen lauantaina 20. tammikuuta 2018. Mukana on myös Pilke päiväkodit edistämässä lapsi- ja perheystävällisempää ravintolakulttuuria.

Lue lisää

Radio Nova: Perheet safkaa -tapahtuma helpottaa lapsiperheiden ravintolassa käyntiä!

Perheet Safkaa -tiimi oli tänään Radio Novassa vieraina Vapun valtakunnassa ja kertomassa tapahtumastaan, jonka ideana on madaltaa perheiden kynnystä lähteä lasten kanssa ulos syömään. Tapahtumassa on mukana on neljä kaupunkia sekä yhteensä 18 ravintolaa. Kuuntele mitä kaikkea tapahtuma sisältää.

Lue lisää

Pohjalainen: Pilke päiväkodit Oy on ostanut vaasalaisen päiväkoti Kolibrilaakson

Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa Pohjanmaalla ostamalla vaasalaisen päiväkoti Kolibrilaakson. Pilke päiväkodit Oy rakennuttaa myös uuden päiväkodin Vaasaan elokuussa 2018. Yrityskauppa vahvistettiin 14. joulukuuta. Kolibrilaakso on ruotsinkielinen 21-paikkainen kerrostalon alakerrassa toimiva päiväkoti, joka sijaitsee osoitteessa Hyttystie 9.

Lue lisää

Blogi: Päiväkotien uudet oppimisympäristöt ohjaavat omatoimisuuteen

Uusi varhaiskasvatussuunnitelma (vasu) astui voimaan 1.8.2017. Uudessa varhaiskasvatussuunnitelmassa oppimisympäristöjen merkitys on korostunut lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen tukena. Tavoitteena on rakentaa päiväkoteihin kehittäviä, oppimista edistäviä, terveellisiä ja turvallisia oppimisympäristöjä. Oppimisympäristöillä tarkoitetaan muun muassa päiväkodin tiloja, välineitä ja tarvikkeita sekä piha-aluetta ja lähiympäristöä.

Lue lisää

Tiedote: Pilke on ostanut vaasalaisen päiväkoti Kolibrilaakson

Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa Pohjanmaalla ostamalla vaasalaisen päiväkoti Kolibrilaakson. Pilke päiväkodit Oy rakennuttaa myös uuden päiväkodin Vaasaan elokuussa 2018.

Lue lisää

Satakunnan Kansa: Asuntomessualueella tehdään jo sisätöitä – kurkista messualueelle videosta

Porin asuntomessualue valmistuu hyvää vauhtia ja messualueella tehdään jo sisätöitä. Alueelle rakentuu mm. Pilke tiedepäiväkoti Välke ja 28 pientaloa. Katso kiva video messualueelta. Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018.

Lue lisää

Blogi: Pilke mukana Perheet Safkaa – tapahtumassa

Tammikuussa 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty, supersuosittu Perheet Safkaa –ravintolatapahtuma toteutetaan jo kolmannen kerran 20. tammikuuta 2018. Tällä kertaa mukana on myös Pilke päiväkodit edistämässä lapsi- ja perheystävällisempää ravintolakulttuuria.

Lue lisää

Blogi: Paraisten piparkakkuresepti

Mitäpä olisi joulu ilman piparkakkuja? Leivo lasten kanssa mureita ja suussasulavia Paraisten piparkakkuja ja nauttikaa yhteisestä laatuajasta. Lasten mielestä on hauskaa puuhailla keittiössä. He voivat esimerkiksi sekoittaa, mitata, kaulita ja koristella. Leipomisen aikana voi myös opetella tilavuusmittoja, määriä ja yhteenlaskua.

Lue lisää

Hyvä Joulumieli: Kahdessa viikossa kasassa 790 000 euroa

Hyvä Joulumieli -keräykseen on 8.12. mennessä lahjoitettu reilut 790 000 euroa. Viimeisen viikon aikana lahjoituksen ovat tehneet muun muassa Pilke Päiväkodit Oy, Lapuan Kankurit, Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja Suomen Lääkäriliitto. Keräys jatkuu aina jouluaattoon asti ja tavoitteena on kerätä 2,1 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Blogi: Haastattelu joulupukilta

Mitä lapset ovat aina halunneet kysyä joulupukilta? Espoolaisen Pilke päiväkoti Nallentuvan eskarilaiset pääsivät haastattelemaan Korvatunturin joulupukkia. 

Lue lisää

KP24: Pilke-päiväkodit osti viisi päiväkotia Nivalasta ja Ylivieskasta

Pilke päiväkodit Oy on ostanut viisi päiväkotia Ylivieskasta ja Nivalasta, kun osti Naperopelto Oy:n liiketoiminnan. Naperopelto Oy:n viisi päiväkotia on toiminut Nivalassa ja Ylivieskassa vuodesta 2011 lähtien ja ne tarjoavat varhaiskasvatusta noin 140 alle kouluikäiselle lapselle.Yrityskaupan myötä Pilke päiväkodeiksi siirtyy viisi päiväkotia: Tuulentupa ja Tuulenpesä Nivalasta sekä Taikametsä, Taikatuuli ja Taikaniitty Ylivieskasta. Päiväkotien arki ja toiminnat jatkuvat ennallaan.

Lue lisää

Blogi: Pilke päiväkotien Suomi 100

Pilke päiväkodeissa on pitkin vuotta juhlittu 100-vuotiasta kotimaatamme erilaisin teemoin ja tempauksin. On mm. askarreltu Suomi 100 -askarteluita ja kiitoskortteja veteraaneille, leivottu perinneherkkuja kuten karjalanpiirakoita ja piparkakkuja ja leikitty perinneleikkejä. Lasten kanssa on myös paljon pohdittu, milllainen maa Suomi on ja miksi täällä on hyvä asua.

Lue lisää

Talouselämä: Kasvuyhtiö Pilke päiväkodit keksi palvelun, joka suojaa lapsiperhettä hermoromahdukselta

Aamulla lapsi päiväkotiin, auto metroparkkiin ja siitä länsimetrolla töihin keskustaan. Iltapäivällä reitti toiseen suuntaan, mutta lapsen lisäksi päiväkodissa odottaa nettitilauksen mukainen kauppakassi. Tämä on mahdollista muutaman vuoden päästä, kun Espoonlahden Lippulaivassa aukeaa Suomen ensimmäinen kauppakeskuspäiväkoti. Lapsiperheiden ruuhkavuosia helpottava keksintö on syntynyt yksityisessä Pilke päiväkodeissa, joka on yksi Talouselämän kasvuyritysselvityksen nopeimmin kasvavista yrityksistä.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa Pohjois-Pohjanmaalla

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Naperopelto Oy:n liiketoiminnan. Yrityskauppa vahvistettiin 29. marraskuuta 2017. Naperopelto Oy:n viisi päiväkotia on toiminut Nivalassa ja Ylivieskassa vuodesta 2011 lähtien ja ne tarjoavat varhaiskasvatusta noin 140 alle kouluikäiselle lapselle.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit ja Fun Academy rakentavat pop up -päiväkodin Slush 2017 -tapahtuman yhteyteen

Helsingin Messukeskuksen lapsiparkkiin nousee avaruusteemainen pop up –päiväkoti Slush 2017 –tapahtuman aikaan eli 30.11. – 1.12.2017. Pop up –päiväkodissa Slushin kansainvälisille vieraille esitellään suomalaista päiväkotiympäristöä, varhaiskasvatusta sekä Fun Academyn kehittämää Fun Learning –oppimisfilosofiaa ja lasten astronauttiohjelmaa.

Lue lisää

Aromi: Perheet Safkaavat taas tammikuussa

Tammikuussa 2017 ensimmäistä kertaa järjestetty, supersuosittu Perheet Safkaa –ravintolatapahtuma toteutetaan jo kolmannen kerran 20. tammikuuta 2018. Tällä kertaa yhteensä 17 ravintolaa Helsingistä, Kirkkonummelta, Porvoosta ja Turusta kampanjoi perheystävällisemmän ravintolakulttuurin puolesta ja kutsuu lapsiperheet syömään matalalla kynnyksellä. Joukossa on sekä vanhoja tuttuja edellisiltä kerroilta että myös uusia tulokkaita. Yhteistyökumppaneina ovat Oppi&ilo, Pilke Päiväkodit sekä ravintola Perho.

Lue lisää

Projektiuutiset: Suomen ensimmäinen hyvän ilman päiväkoti

Suomen ensimmäinen hyvän ilman päiväkoti on avattu Turun lähellä Aurassa. Pilke päiväkotien luontopäiväkoti Kurjessa on käytössä suomalainen AirD-ilmanvaihtojärjestelmä, joka mittaa ilmanlaatua jatkuvasti ja säätää huonekohtaista ilmavirtausta tarvepohjaisesti.

Lue lisää

Kaskas Media: Näin viisivuotiaat kuvailevat tutkijoita: “Tutkija tekee niitä töitä, joita haluaa”

Aikuisilla on paljon sanottavaa tutkimuksesta ja tutkijoista, mutta keskustelusta jää uupumaan tärkeä näkökulma: tulevaisuuden ääni. Jalkauduimme tiedepäiväkoti Oivallukseen ja kysyimme neuvokkailta viisivuotiailta, keitä tutkijat ovat ja mitä he oikein tekevät – ja keitä lapset ehdottaisivat vaihtoehdoiksi Eskolle.

Lue lisää

Länsiväylä: Espoossa rakennetaan päiväkoti kauppakeskukseen

Espoo on saamassa Suomen ensimmäisen kauppakeskuksessa sijaitsevan päiväkodin. Yksityinen Pilke-päiväkodit on allekirjoittanut Cityconin kanssa vuokrasopimuksen uudelleen rakennettavan kauppakeskus Lippulaivan tiloista Espoonlahdessa. Lisäksi Pilke-päiväkodit neuvottelee kauppakeskustiloista muualla Espoossa ja Helsingissä.

Lue lisää

IS: Isänpäivä vai läheisenpäivä? IS kysyi päiväkotilapsilta, kuka on läheinen

Osassa helsinkiläisistä päiväkodeista on vietetty tällä viikolla isänpäivän sijasta läheisenpäivää. Näin halutaan huomioida lapset, joilla ei isää ole. Päiväkoti Pilke Taikamaassa Helsingissä isänpäivää vietetään perinteisellä nimellä. Isille on askarreltu kortit ja lahjat. Torstaina päiväkodissa järjestettiin yhteinen isänpäiväaamiainen.

Lue lisää

Tiedote: Pilke on ostanut oululaisen päiväkoti Taikapurren

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Oulussa sijaitsevan päiväkoti Taikapursi Oy:n osakekannan. Yrityskauppa vahvistettiin 31. lokakuuta 2017. Päiväkoti Taikapursi sijaitsee Oulun keskustan tuntumassa Kansankatu 60:ssa Etu-Lyötyssä. 

Lue lisää

Yle Uutiset: Terveet päiväkodit kiinnostavat – Auraan hankittiin hirsipäiväkoti

Auran hirsisessä päiväkodissa tunnelma on kuin lomamökillä. Hirsinen ulkoseinä on umpipuuta ja se tekee tilasta hengittävän. Toisaalta lattiamateriaalina on akustiikkamatto, joka vaimentaa ääntä. Sitä päiväkodissa yleensä riittää roppakaupalla. Vastaavia päiväkoteja on rakenteilla lähivuosina Suomeen kymmeniä. Päiväkodin johtaja Liisa Arfman kertoo, että elokuussa avattussa päiväkodissa vierailee väkeä viikoittain.

Lue lisää

Yle Areena – Yle Uutiset Lounais-Suomi: Terveet päiväkodit kiinnostavat

Yle Uutisten toimittaja vieraili Auran hirsipäiväkodissamme Kurjessa. Asiakas kertoo, että päiväkodissa on kotoisa tunnelma, hyvä ilma ja miellyttävä akustiikka eikä melua ole, vaikka lapsia on paljon samassa tilassa. Lapsi on myös tyytyväinen hoitopäivän jälkeen.

Lue lisää

Iltalehti: Hirrestä rakennettuja päiväkoteja nousee taas lisää – seuraava Tuusulaan

Eri puolille Suomea nousee vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia. Jykevää hirsipäiväkotia rakennetaan tällä hetkellä Uudellemaalle Tuusulaan. Pilke päiväkotien tiedotteen mukaan rakennustyöt valmistuvat keväällä 2018.

Lue lisää

Tiedote: Taidepäiväkoti Aarteiden Talo muuttaa hirsirakennukseen keväällä 2018

Pilke taidepäiväkoti Aarteiden Talolle on rakenteilla uudet tilat Tuusulan Hyrylässä Korkin alueella. Rakennustyöt valmistuvat keväällä 2018. Aarteiden Talon uusi päiväkotirakennus valmistuu päiväkodin nykyiselle tontille ekologiseen hirsirakennukseen, jossa lapset ja varhaiskasvattajat saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Lue lisää

Tiedote: Vuoreksen Pilke tiedepäiväkoti Hokaukseen lisää päivähoitopaikkoja

Tampereen Vuoreksessa sijaitsevaan Pilke tiedepäiväkoti Hokaukseen tulee 54 päivähoitopaikkaa lisää, kun päiväkodin laajennusosa avataan perheille maanantaina 23.10.2017. Lokakuun aikana uusia perheitä aloittaa noin 30. Laajennuksen jälkeen päiväkodissa on yhteensä 141 päivähoitopaikkaa lapsille.

Lue lisää

Opettaja-lehti: Hirsi kohosi trendiksi

Yksityisellä Pilke-päiväkodeilla vaikututtiin oululaisen hirsipäiväkodin rauhallisesta akustiikasta ja raikkaasta sisäilmasta niin paljon, että nyt yritys aikoo rakennuttaa peräti 35 päiväkotia jykevästä puusta. Niistä ensimmäisenä avattiin elokuussa päiväkoti Kurki Aurassa.

Lue lisää

Länsi-Savo: Perheiden palvelut laajenevat Mikkelin Tupalassa

Mikkelin Tupalaan tulee ensi vuonna uusi yksityinen päiväkoti. Päiväkodin toiminnasta vastaa vantaalainen Pilke päiväkodit Oy. Sama yritys vastaa myös Mikkelin Kirkonvarkauden alueelle perustettavan uuden päiväkodin toiminnasta. Molemmat päiväkodit avaavat ovensa elokuussa 2018

Lue lisää

Vantaan Sanomat: Päiväkodille vuokratontti Kivistöstä

Kävelymatkan päähän Kivistön rautatieasemasta, Spinellipolulle, rakennetaan yksityinen päiväkoti. Vantaan kaupunki vuokraa tontin WasaGroup Fundin perustamalle kiinteistöyhtiölle 30 vuodeksi. Päiväkotia alkaa pyörittää Pilke päiväkodit Oy, jolla on Vantaalla entuudestaan kuusi päiväkotia.

Lue lisää

Kaupunkimedia Aamuset: Pikku tutkijoiden päiväkoti

Kaarinaan avataan luonnontiedepainotteinen päiväkoti Kipinä ensi vuoden tammikuussa. Tiedepäiväkodissa lapsia kannustetaan tutkimusleikkeihin, ja heidän käytössään on tavallista enemmän tutkimus- ja leikkivälineitä. Luonnontieteitä käsitellään eri ikäryhmille sopivilla tavoilla.

Lue lisää

Yle Uutiset: ”Nallukalla on vesirokko ja jalka ja käsi poikki”

Lääketieteen opiskelijat vierailivat turkulaisessa Pilke päiväkoti Tähtimetsässä hoitamassa lasten pehmoleluja nallesairaalan vastaanotolla.

Lue lisää

Yle Areena – Yle Uutiset Lounais-Suomi: Nallesairaala Pilke Tähtimetsässä

Lääketieteen opiskelijat vierailivat turkulaisessa Pilke päiväkoti Tähtimetsässä pitämässä lapsille nallesairaalaa torstaina 12.10.2017. Vierailujen tarkoituksena on lievittää lasten lääkäripelkoja ja samalla opiskelijat saavat kokemusta lasten kanssa toimimisesta. 

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit Oy on mukana järjestämässä Suomen suurimpia avointen ovien tempausta

Pilke päiväkodit Oy on mukana Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan kuuluvassa Tervetuloa meille -tempauksessa, joka järjestetään 9.-15.10.2017. Tavoitteena on avata ovet yrityksiin sekä yhteisöihin ja kertoa suomalaisesta monipuolisesta osaamisesta.

Lue lisää

Tiedote: Pilke laajentaa toimintaansa Espoossa ostamalla päiväkoti Aftonstjärnan

Pilke päiväkodit Oy on ostanut espoolaisen päiväkoti Aftonstjärnan –päiväkotitoiminnan. Yrityskauppa vahvistettiin 29. syyskuuta 2017. Aftonstjärnan on ruotsinkielinen ostopalvelupäiväkoti, joka sijaitsee Konstaapelinkadulla Espoon Leppävaarassa.

Lue lisää

Tiedote: Pilke avaa perhekahvilan Helsinkiin päiväkoti Taikakuuhun

Helsingin Kivikkoon Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuuhun aukeaa perhekahvila torstaina 28. syyskuuta 2017 klo 15–17. Perhekahvila on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessä oloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä. 

Lue lisää

Sydän-Hämeen Lehti: Yhä useampi yksityinen päiväkoti erikoistuu

Kangasalan yksityisten päiväkotien uusin tulokas, elokuussa Vatialassa aloittanut Pilke päiväkoti Kannel on erikoistunut musiikkiin. Päiväkodissa on sähköpiano, ja valikoima soittimia on koko ajan lasten ulottuvilla yhdessä salissa.

Lue lisää

Blogi: Miten lasten aivot kehittyvät

Aikuiset ovat avainasemassa lasten aivojen kehityksessä. Lasten aivot kehittyvät kokemusten kautta sen mukaan, miten lasta hoidetaan, millaisia virikkeitä hän saa ja millaisessa ympäristössä hän on. Haastattelimme neuropsykologi PsL Nina Uusitaloa lasten aivojen kehityksestä.

Lue lisää

Blogi: Askartele astronautin rakettireppu

Askartele kotona yhdessä lasten kanssa pikkuastronauttien rakettireppu. Tarvitset tyhjiä muovipulloja, silkki- tai foliopaperia, teippiä, kartonkia ja kuminauhoja ja avaruusleikit voi alkaa!

Lue lisää

Blogi: Herkullinen omenapiirakka syyssadosta

Omenan satokausi on nyt parhaimmillaan. Talvea varten omenat voi säilöä esimerkiksi hilloksi tai mehuksi tai herkutella herkullisella omenapiirakalla. Leipominen lasten kanssa tarjoaa oivan tilaisuuden viettää yhteistä laatuaikaa.

Lue lisää

Hervannan Sanomat: Kansanedustaja Sofia Vikman ihmetteli jättisaippuakuplia Mäyränmäessä

Vuoreslaisessa Pilke tiedepäiväkoti Hokauksessa kävi jännittävä vieras. Tamperelainen kansanedustaja Sofia Vikman (kok) pistäytyi katsomassa, mitä päiväkodissa puuhataan. – Eduskunnassa säädetään lakeja varhaiskasvatuksesta. Meillä on käytettävissä paljon taustatietoa, mutta sen lisäksi on hyvä nähdä ihan käytännössä, millaista arki ja ryhmäkoot päiväkodeissa ovat ja mitä siellä tehdään, Vikman kertoo.

Lue lisää

Tiedote: Pirkkalaan aukeaa alkuvuonna uusi luontopainotteinen päiväkoti Haikara

Pirkkalan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu, kun Pilke päiväkodit Oy avaa Pereensaarentielle luontopainotteisen päiväkoti Haikaran tammikuussa 2018. Päiväkoti Haikarassa on 168 päivähoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit kasvuvauhdissa – Uusia tekijöitä yrityksen hallintoon ja hallitukseen

Pilke päiväkodit on kotimainen kasvuyritys, joka tarjoaa varhaiskasvatuspalveluja 69 päiväkodissa ympäri Suomen. Pilke päiväkodit avasi elokuussa 2017 viisi uutta päiväkotia eri puolelle Suomea lisäksi Pilke osti seitsemän uutta päiväkotia: kolme päiväkotia Oulusta, kaksi Espoosta ja yhdet päiväkodit Lahdesta ja Haapavedeltä. Kasvun myötä myös Pilke päiväkotien hallinto ja hallitus ovat saaneet vahvistusta yritysmaailman ammattilaisista.

Lue lisää

Vantaan Sanomat: Uusi luontopäiväkoti avasi ovensa Simonkylässä

Simonkylään aukesi tällä viikolla luontopäiväkoti. Pilke-päiväkotiketjun uudessa Kielo-nimisessä päiväkodissa on 30 hoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Luontopainotus näkyy päiväkodin arjessa muun muassa retkien ja luonnonilmiöiden tutkimisen kautta.

Lue lisää

Yle Uutiset: Lapselleen voi valita päiväkodiksi esimerkiksi tiedepäiväkodin

Yle Uutisten aamulähetyksessä 23.8. oli mielenkiintoinen juttu päiväkotien painotteisuuksista sekä tiedepäiväkodistamme Oivalluksesta, joka sijaitsee Vantaalla. Ohjelma katsottavissa Yle Areenassa.

Lue lisää

Yle Uutiset: Yksityiset päiväkodit erottautuvat teemoilla ja painotuksilla

Teemapäiväkodit yleistyvät, sillä yksityiset päiväkodit pyrkivät erottautumaan valitsemalla toiminnalleen painotuksia. Kerran vantaalaisen päiväkoti Oivalluksen lapset kiinnostuivat leipoessaan hiivasta ja halusivat tietää miten se toimii. Koska Oivallus on tiedepäiväkoti, tehtiin tämän jälkeen paljon keittiökemiaa.

Lue lisää

Aamuset: Kaarinaan aukeaa tiedepainotteinen päiväkoti

Kaarinan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu, kun Pilke päiväkodit Oy avaa Nurminiitynkadulle luonnontiedepainotteisen päiväkoti Kipinän tammikuussa 2018. Kipinässä on 96 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotialle lapsille ja päiväkodissa tarjotaan myös iltahoitoa kello 22 asti sitä tarvitseville.

Lue lisää

Turun Sanomat: Kaarinan Piispanristille uusi tiedepainotteinen päiväkoti

Kaarinassa avataan alkuvuonna uusi tiedepainotteinen päiväkoti Kipinä, josta tulee Pilkkeen viides luonnontiedepainotteinen päiväkoti. Luonnontiedepainotteisuus kirjataan päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa.

Lue lisää

Tiedote: Kaarinaan rakentuu tiedepäiväkoti Kipinä

Kaarinan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu, kun Pilke päiväkodit avaa Nurminiitynkadulle luonnontiedepainotteisen päiväkoti Kipinän tammikuussa 2018. Pilke tiedepäiväkoti Kipinässä on 96 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotialle lapsille ja päiväkodissa tarjotaan myös iltahoitoa klo 22 asti sitä tarvitseville.

Lue lisää

Tiedote: Luontopäiväkoti Kielo avasi ovensa Vantaan Simonkylässä

Pilke päiväkodit avasi Vantaan Simonkylään luontopainotteisen päiväkoti Kielon 21. elokuuta 2017. Päiväkodissa on 30 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Luontopainotteisessa päiväkodissa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely ja säännöllinen retkeily ja päiväkodissa ulkoillaan paljon säästä riippumatta.

Lue lisää

Tiedote: Leena Piipari on aloittanut Pilke päiväkotien liiketoimintajohtajana

Leena Piipari on nimitetty Pilke päiväkotien liiketoimintajohtajaksi 14. elokuuta 2017 alkaen. Leena on koulutukseltaan KTM ja ennen Pilkkeelle siirtymistä hän on toiminut yli 11 vuotta Esperi Care konsernin johtoryhmässä eri tehtävissä.

Lue lisää

Tiedote: Pilke osti espoolaisen päiväkoti Satupuun

Pilke päiväkodit Oy on ostanut espoolaisen päiväkoti Satupuun, joka on perustettu vuonna 1998 ja sijaitsee Espoon Kivenlahdessa. ”On hienoa, että pääsemme nyt Pilke Satupuuna jatkamaan toimintaamme viihtyisässä merellisessä Kivenlahdessa. Odotamme innolla mukavaa yhteistyötä ja tutustumista naapuriimme Pilke Merikattiin.” iloitsee päiväkoti Satupuun entinen omistaja Eeva Pihlajamaa. Espoossa Pilkkeellä on nyt 16 päiväkotia.

Lue lisää

Sinun Savo: Päiväkodit täyttyvät jälleen lapsista

Varkaudessa varhaiskasvatuksen tiloihin tuovat muutoksia kaksi uutta yksityistä päiväkotirakennusta. Pilke päiväkodit Oy:n Pilke Nappula Savontiellä aukeaa uusissa tiloissa elokuussa. Pilke Nappulan päiväkotirakennus on rakennettu vanhan päiväkotirakennuksen viereen.

Lue lisää

Kaleva: Pilke päiväkodit laajentaa Haapavedelle ostamalla päiväkoti Taikapuiston

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Haapavedellä sijaitsevan Päiväkoti Taikapuisto Oy:n liiketoiminnan. Päiväkoti Taikapuiston henkilöstö ja toiminta jatkavat ennallaan. Päiväkoti Taikapuisto on toiminut Haapavedellä vuodesta 2010.

Lue lisää

ESS: Perinteikäs lahtelainen päiväkoti sai uuden omistajan

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistys on luopunut päiväkoti Kärpäsestä. Se siirtyi elokuun alussa vantaalaiselle Pilke päiväkodit Oy:lle. Päiväkoti on toiminut Kärpäsenmäellä Kiekkostenkadulla jo 60 vuoden ajan.

Lue lisää

Auranmaan Viikkolehti: Päiväkoti Kurki aloitti toimintansa

Auran uuden yksityisen päiväkodin toiminta alkoi viime viikon tiistaina. Pilke päiväkotien luontopainotteisessa päiväkoti Kurjessa aloittaa syksyn aikana nelisenkymmentä hoitolasta. Paikkoja Kurjessa on 84 lapsella.

Lue lisää

Länsi-Savo: Mikkelin Kirkonvarkauteen uusi päiväkoti

Asuntomessualueena tunnettu Kirkonvarkauden kaupunginosa saa oman, yksityisen päiväkodin. Kirkonvarkauteen tulee neljälle ryhmälle eli 72 lapselle mitoitettu päiväkoti, jossa on pinta-alaa noin 700 kerrosneliömetriä. Päiväkotitoiminnasta vastaa espoolainen Pilke Päiväkodit Oy.

Lue lisää

Tiedote: Haapaveden päiväkoti Taikapuisto Pilke päiväkodeille

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Haapavedellä sijaitsevan Päiväkoti Taikapuisto Oy:n. Yrityskauppa vahvistettiin 2. elokuuta 2017. Päiväkoti Taikapuisto on Pilkkeen kuudes yritysosto Pohjois-Pohjanmaalla tämän vuoden aikana. Pilkkeellä on Oulussa ennestään viisi päiväkotia.

Lue lisää

Karjalainen: Rantakylään avautuu maanantaina uusi päiväkoti

Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa Joensuussa ja avaa ensi maanantaina päiväkodin Rantakylään Aallontielle uudisrakennukseen. Päiväkodilla vietetään avoimia ovia huomenna perjantaina kello 10-15.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodeille toinen päiväkoti Lahteen

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistys on luopunut päiväkoti Kärpäsen päiväkotitoiminnasta, ja se siirtyi Pilke päiväkodeille 1. elokuuta 2017. Päiväkoti Kärpäsellä on pitkät perinteet Lahdessa ja se on toiminut Kärpäsenmäellä osoitteessa Kiekkostenkatu 3 jo 60 vuoden ajan.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodeille on myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti

Pilke päiväkotien varhaiskasvatus on nyt tutkitusti laadukasta. Osoituksena siitä on ISO 9001-sertifikaatti, joka näkyy Pilke päiväkotien asiakkaille yhä parempana palveluna ja laatuna. Yrityksen laatulupaus onkin Parasta pienelle!

Lue lisää

Kauppalehti: Suomalaisyhtiöt tarjoavat uutta ratkaisua päiväkotien ikuisuusongelmaan

Päiväkotien homemurheisiin haetaan apua uudesta ilmanvaihtojärjestelmästä Honkarakenteen, Mediset Hoivarakentajien ja Pilke päiväkotien uusissa päiväkodeissa.

Lue lisää

Tiedote: Pilke ostanut espoolaisen päiväkoti Tuulikellon

Pilke päiväkodit on ostanut espoolaisen Lirppa Oy:n päiväkotiliiketoiminnan. Kaupan myötä Pilkkeen omistukseen siirtyi Espoon Perkkaalla Kauppakeskus Sellon läheisyydessä sijaitseva päiväkoti Tuulikello, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2004.

Lue lisää

Blogi: Kesäreissu kotimaan eläintarhoihin

Kokosimme listan Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi kotimaisista eläinpuistoista ja pieneläintiloista, joissa riittää lapsiperheille nähtävää kesän aikana.

Lue lisää

Kaleva: Pilke osti kolme päiväkotia Oulussa

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Kanttarelli Invest Oy:n sekä Päiväkoti Tasku Oy:n päiväkotiliiketoiminnat. Pilke päiväkodeiksi siirtyvät nykyiset päiväkodit Kanttarelli, Pikkukiulu ja Tasku.

Lue lisää

Tiedote: Pilke laajentaa toimintaansa Oulussa ostamalla kolme uutta päiväkotia

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Kanttarelli Invest Oy:n sekä Päiväkoti Tasku Oy:n päiväkotiliiketoiminnat. Yrityskaupan myötä Pilke päiväkodeiksi siirtyy kolme oululaista päiväkotia: Kanttarelli, Pikkukiulu ja Tasku.

Lue lisää

Blogi: Koukuttavat jauhopallot

Fidget spinnerit ovat kaikille tuttuja, mutta oletteko kuulleet jauhopalloista - lähes yhtä koukuttavia nekin. Jauhopallojen askartelu sopii erinomaisesti vaikka sateisen kesäpäivän puuhaksi. Tarvitset vain ilmapalloja ja jauhoja sekä tyhjän vesipullon ja sakset.

Lue lisää

Blogi: Tee itse katuliidut

Katuliiduilla piirtely on hauskaa kesäpuuhaa ja omat liidut on helppo tehdä. Piirtäkää kotipihalle esimerkiksi ruutuhyppelyruudukoita, ristinolla-peli tai vaikkapa kuva omasta perheestä. Vain mielikuvitus on rajana!

Lue lisää

Blogi: Millaista on lasten päiväkotiruoka?

Ravitsemusasiantuntija Heli Diaz Fazer Food Serviceltä kertoo, mitä otetaan huomioon päiväkotien ruokalistojen suunnittelussa ja mistä lasten päiväkotiruoka koostuu.

Lue lisää

Turun Sanomat: Auran luontopainotteinen hirsipäiväkoti avautuu elokuussa

Yksityinen päiväkoti Pilke avaa ekologisen hirsipäiväkodin elokuussa Auraan. Urpontielle rakentuvaan luontopainotteiseen päiväkoti Kurkeen tulee 84 hoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit avaa uuden luontopainotteisen hirsipäiväkodin Auraan elokuussa 2017

Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa Varsinais-Suomessa ja avaa uuden päiväkodin Auraan, Turun kupeeseen elokuussa 2017. Auran päiväkoti on Pilke päiväkotien ensimmäinen hirsipäiväkoti, joka on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päivähoitotiloja.

Lue lisää

Blogi: Askarteluvinkkejä pääsiäiseksi

Pääsiäinen tekee tuloaan. Näillä helpoilla päiväkodin askarteluohjeilla loihdit kotiin pääsiäistunnelman yhdessä lasten kanssa. Rairuohon voi istuttaa vaikkapa kananmunan kuoreen.

Lue lisää

Ilta-Sanomat: 5-vuotias virpoja: ”Paras palkka on suklaamuna”

IS vieraili päiväkoti Pilke Taikamaassa, jossa lapset valmistautuivat sunnuntain virpomisperinteeseen. Vitsojen teko oli ryhmäläisille jo entuudestaan tuttua puuhaa ja lapset valmistivat hienoja vitsoja sunnuntaita varten.

Lue lisää

Mäntsälän Uutiset: Arttu alkoi hiihtää samaan aikaan, kun oppi kävelemään

Yhdistetyn nuorten maailmanmestari ohjasi liikuntaa Pilke liikuntapäiväkoti Voltissa. – Tosi mukava nähdä, että liikunta on täällä jokapäiväisessä arjessa. On tärkeää, että lapset liikkuvat, sanoo Arttu Mäkiaho.

Lue lisää

Tiedote: Vantaalaisen tiedepäiväkodin astronauttiohjelma polkaistiin käyntiin videoyhteydellä maailman toiselle puolen

Vantaalainen tiedepäiväkoti Oivallus osallistuu tänä keväänä Fun Academyn kansainväliseen lasten tiedeprojektiin, jonka ensimmäisenä teemana on avaruus. Lapset tekevät tutkimusta yhteistyössä singaporelaisen päiväkodin kanssa. Yhteistyöprojektin tarkoituksena on valottaa päiväkoti-ikäisille lapsille lapsenkokoisesti tieteellisen ajattelun perusteita, tulevaisuuden taitoja sekä kansainvälisyyttä.

Lue lisää

Vantaan Sanomat: Myyrmäkeen suunnitellaan hirsirakenteista luontopäiväkotia

Vantaalle avataan ensi vuonna hirsirakenteinen, luontopainotteinen päiväkoti. Pilke päiväkodit Oy:n uusi päiväkoti on tarkoitus rakentaa Myyrmäen Ojahaantielle.

Lue lisää

IL: Ratkaisuja homeongelmiin: Suomeen nousee yli 30 hirrestä rakennettavaa päiväkotia

Auraan nousee parhaillaan hirrestä rakennettava päiväkoti. Se on yksi niistä yli kolmestakymmenestä hirsipäiväkodista, joita Suomeen rakennetaan lähivuosina. Seuraava nousee Vantaalle, mutta vastaava on jo käytössä esimerkiksi Oulussa.

Lue lisää

Taloussanomat: Suomeen nousee 34 hirsipäiväkotia, ja sijoittajat riehaantuivat – ”Sisäilmaongelmat ovat todellisia”

Honkarakenne rakentaa vuoteen 2020 mennessä 34 hirsipäiväkotia ympäri Suomen. Kokonaisvastuurakentajana toimii Mediset Hoivarakentajat ja päiväkotitoimintaa tulee pyörittämään Pilke päiväkodit. Honkarakenteen kurssi on noussut tänään Helsingin pörssissä jopa lähes 29 prosenttia.

Lue lisää

Yle: Hirsitalovalmistajalle jättipotti: yksi päiväkoti johti 34:n tilaukseen

Honkarakenne on solminut yhteensä 6,9 miljoonan euron arvoisen sopimuksen päiväkotien rakentamisesta eri puolelle Suomea. Tulevat hirsipäiväkodit kuuluvat Pilke-päiväkoteihin ja rakennusten urakoinnista vastaa Mediset Hoivarakentajat Oy.

Lue lisää

MTV: Hirsipäiväkodeista pelastus sisäilman ongelmiin? Eri puolille maata yli 30 hirsistä päiväkotia

Honkarakenne rakentaa lähivuosina 34 päiväkotia eri puolille Suomea. Kaikkia päiväkoteja ylläpitää yksityisen puolen Pilke Päiväkodit oy.

Lue lisää

Tiedote: Honkarakenne näyttää suuntaa terveelliselle julkiselle rakentamiselle toimittamalla 34 hirsipäiväkotia Suomeen

Pilke päiväkodit, Honkarakenne ja Mediset Hoivarakentajat aloittavat yhteistyöhön ja rakentavat 34 hirsipäiväkotia Suomeen. ”Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen periaatteita. Pyrimme esimerkiksi käyttämään maalämpöä ja led-valaistusta päiväkodeissamme. Ekologinen hirsirakentaminen sopii meidän arvomaailmaamme loistavasti. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana”, kertoo Pilke päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Lue lisää

Mäntsälän Uutiset: Maailmanmestari tulossa Mäntsälään

Yhdistetyn hiihdon maailmanmesteri Arttu Mäkiaho tulee Mäntsälään vierailemaan. Arttu Mäkiaho tulee Pilke-päiväkoti Voltin pihariehaan. Arttu on Pilke- liikuntapäiväkotien kummiurheilija. Piharieha on tiistaina 21. maaliskuuta ja kello 14.30-17.30.

Lue lisää

Blogi: Näin yksityisiä päiväkoteja valvotaan

Yksityinen varhaiskasvatus ei ole villiviidakko vaan tarkasti valvottua toimintaa. Se noudattaa samaa varhaiskasvatuslakia ja sen säädöksiä sekä valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteita kuin kunnallinen varhaiskasvatus.

Lue lisää

Blogi: Talvipuuhaa – Näin teet upeita jäätaideteoksia ja lumimaalauksia yhdessä lasten kanssa

Lumi- ja jääleikkejä ehtii leikkiä vielä hetken ennen kuin kevätaurinko sulattaa lumen. Lumimaalausta varten tarvitset vain lumikinoksen, vesivärejä ja ison pensselin. Jäätaidetta syntyy maitotölkkien ja ilmapallojen avulla. Kokeilkaa vaikka hienon jääpatsaan tekoa!

Lue lisää

Blogi: Taikataikinan ohje

Taikataikina eli suolataikina on helppotekoinen muovailumassa lapselle. Taikina syntyy nopeasti kotoa löytyvistä ruoka-aineista. Tarvitset vain jauhoja, suolaa, vettä ja öljyä.

Lue lisää

Tiedote: Tiedepäiväkodissa alkaa astronauttiohjelma

Vantaalainen tiedepäiväkoti Oivallus osallistuu tänä keväänä Fun Academyn kansainväliseen lasten tiedeprojektiin, jonka ensimmäisenä teemana on avaruus. Lapset tekevät tutkimusta yhteistyössä Yhdysvalloissa ja Hong Kongissa toimivien päiväkotien kanssa

Lue lisää

Karjalainen: Rantakylään tulee luonnontiedepainotteinen päiväkoti

Yksityinen päiväkotiketju Pilke avaa Joensuuhun luonnontiedepainotteisen päiväkodin. Päiväkoti tulee Rantakylään Aallontielle ja se avataan elokuussa 2017 uudisrakennukseen.

Lue lisää

Hervannan Sanomat: Lapset pääsivät metsätyökoneen kyytiin Vuoreksessa

Vuoreksessa sijaitsevan Pilke Tiedepäiväkoti Hokauksen lapset saivat kutsun tulla seuraamaan metsäkoneen työskentelyä päiväkodin lähellä olevalle työmaalle. Lapset olivat retkestä innoissaan. – Tämä on paras retki ikinä, kiteytti Atte Rättö, 4, kaikkien tunnelmat retken jälkeen.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit avaa toisen päiväkodin Joensuuhun

Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa Joensuussa ja avaa elokuussa 2017 päiväkodin Rantakylään Aallontielle uudisrakennukseen.

Lue lisää

Länsiväylä: Uuden Lippulaivan tiloista vuokrattu jo yli 60 prosenttia

Espoonlahden uuteen kauppakeskukseen tulee myös Pilke päiväkoti, jossa on 168 päivähoitopaikkaa 0-5-vuotiaille lapsille. Päiväkodin on suunniteltu olevan media- ja kultuuripainotteinen päiväkoti. Espoon Espoonlahteen aukeaa uusi kauppakeskus Lippulaiva vuonna 2020.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit on mukana Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland–kampanjassa.

Pilke päiväkodit juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta Suomea ja on osa Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland–kampanjaa. "Olemme mukana suurella sydämellä kasvattamassa tulevaisuuden työntekijöitä ja Suomen rakentajia."

Lue lisää

Savon Sanomat: Kuopion Saaristokaupunkiin avataan tiedepäiväkoti

Kuopion varhaiskasvatus on saamassa uuden toimijan, kun Saaristokaupunkiin avataan tiedepäiväkoti elokuussa.

Lue lisää

Tamperelainen: Kangasalle avataan yksityinen musiikkipäiväkoti

Pilke päiväkodit avaa Kangasalle musiikkipainotteisen päiväkodin. Päiväkoti sijoittuu Rataniityntielle uudisrakennukseen, ja se avataan elokuussa 2017.

Lue lisää

Sydän-Hämeen Lehti: Uusi yksityinen päiväkoti avaa elokuussa Vatialassa

Uusi yksityinen päiväkoti aloittaa toimintansa Kangasalan Vatialassa elokuussa, kun musiikkipainotteinen Kannel avautuu Rataniityntiellä uudisrakennuksessa. Päiväkodissa on 60 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotialle lapsille.

Lue lisää

Tiedote: Kuopion Saaristokaupunkiin tiedepäiväkoti Väläys

Kuopion varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu, kun Pilke päiväkodit avaa Saaristokaupunkiin Retiisikadulle luonnontiedepainotteisen päiväkoti Väläyksen elokuussa 2017.

Lue lisää

Tiedote: Kangasalle uusi musiikkipainotteinen päiväkoti

Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa Pirkanmaalla ja avaa elokuussa 2017 uuden, musiikkipainotteisen päiväkodin Kangasalle Rataniityntielle uudisrakennukseen.

Lue lisää

Kaleva: Pilke päiväkodit laajentaa Ouluun ostamalla päiväkoti Wilhelmiinan lii­ke­toi­min­nan

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Päiväkoti Wilhelmiina Oy:n liiketoiminnan. Yrityskaupan myötä Pilke päiväkodeille siirtyy kaksi oululaista päiväkotia: Wilhelmiina sekä Viljami.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa Ouluun

Pilke päiväkodit Oy on ostanut Päiväkoti Wilhelmiina Oy:n liiketoiminnan. Yrityskaupan myötä Pilke päiväkodeille siirtyy kaksi oululaista päiväkotia: Wilhelmiina sekä Viljami.

Lue lisää

Tiedote: Riihimäen päiväkoti Poutapilveen avataan perhekerho

Riihimäen Pilke päiväkoti Poutapilveen avataan perhekerho, joka on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessä oloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä.

Lue lisää

Yle Uutiset: Lasten joulukirjaraati

Pilke ilmaisupäiväkoti Illusian eskarilaiset toivovat joululahjakirjoilta muun muassa huumoria ja kivoja kuvia. Liian jännittävä kirja ei saa olla.

Lue lisää

Kotivinkki: Näin sujuu päiväkodin ja hoivakodin yhteistyö

Yksinäisyys ja ennakkoluulot saavat kyytiä, kun päivä- ja hoivakodin asukkaat viettävät aikaa yhdessä.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodeille Avainlippu-tunnus

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Pilke päiväkodeille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.

Lue lisää

Ilta-Sanomat: Benjamin, 3, ja Aleksis, 3, antoivat viime hetken ohjeet Sauli Niinistölle: ”Kakkua, kakkua, kakkua…”

Ilta-Sanomien toimittaja vieraili helsinkiläisen Pilke Taikamaan itsenäisyyspäiväjuhlissa 5.12.2016. Paikalle oli saapunut vieraita myös naapurista Lotta Svärd Säätiön toimistolta. Kunniavieraana oli pikkulottana toiminut Kaija Näres-Kekki. Katsokaa, millaisia terveisiä lapset lähettivät tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Lue lisää

HS: Tiedepäiväkoti Oivalluksen lapset tapasivat Slushissa oikean astronautin

”Teidän tehtävänne on mennä Marsiin”, neuvoi astronautti Greg Johnson päiväkoti Oivalluksen lapsia Helsingissä keskiviikkona."

Lue lisää

Blogi: Jouluiset askarteluvinkit

Joulu tekee tuloaan. Näillä helpoilla päiväkodin askarteluohjeilla loihdit kotiin joulutunnelmaa yhdessä lasten kanssa.

Lue lisää

Blogi: Tee upeat jäälyhdyt ilmapallojen avulla

Loihdi upea tunnelma pihalle jäälyhdyillä! Perinteisesti jäälyhtyjä on tehty ämpärin avulla, mutta kauniita jäälyhtyjä saa tehtyä myös ilmapalloilla.

Lue lisää

Blogi: Lasten terveellinen ruokavalio

Millainen on lasten terveellinen ja monipuolinen ruokavalio? Haastattelimme ruoka- ja ravitsemusalan kehittämiskonsultti Margit Kojoa aiheesta.

Lue lisää

Blogi: Lapsi sairastaa

Mitkä lastentaudit jylläävät tällä hetkellä ja milloin lapsen voi viedä päiväkotiin? Haastattelimme Pikkujätin johtavaa lääkäriä Erik Qvistiä lasten sairauksista.

Lue lisää

Tiedote: Pilke musiikkipäiväkoti Rytmi on valittu voittajaksi Musa-pilotti 2017 -kisassa

Porilainen Pilke musiikkipäiväkoti Rytmi on valittu voittajaksi Musa-pilotti 2017 -kisassa. Voiton myötä päiväkoti Rytmi aloittaa yhteistyön Hyvinvoinnin Vuoksi -valmennuspalveluiden kanssa ja yhdessä he kehittävät varhaisvuosien musiikin koulutuskokonaisuutta.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit ja Fun Academy rakentavat pop up -päiväkodin Slush-tapahtumaan

Pilke päiväkodit ja Fun Academy rakentavat pop up -päiväkodin Slush 2016 –tapahtumaan. Helsingin Messukeskuksen lapsiparkkiin nousee avaruusteemainen pop up –päiväkoti, jonka avulla Slushin vieraille esitellään suomalaista päiväkotiympäristöä ja Fun Academyn kehittämää Fun Learning –oppimisfilosofiaa.

Lue lisää

Keski-Uusimaa: Lapset mukana työpaikalla

Ota lapsi mukaan töihin -päivä näkyi eilen monilla työpaikoilla myös Keski-Uudellamaalla. Yksi tempaukseen osallistuneista oli tuusulalainen Nummenharjun päiväkoti, jonne henkilökunta sai päivän ajaksi ottaa omat lapsensa.

Lue lisää

Tiedote: Pilke on ostanut varkautelaisen päiväkoti Nappulan

Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa Itä-Suomeen ostamalla päiväkoti Nappulan Varkaudesta. Yrityskauppa vahvistettiin perjantaina 11. marraskuuta 2016.

Lue lisää

Tamperelainen: Mäyränmäen tiedepäiväkoti täyttyi nopeasti

"Tampereen uusin tiedepäiväkoti kiinnosti vanhempia jo ennen avajaisia. Tiedepäiväkoti Hokaukseen alkoi tulla paikkavarauksia jo keväällä."

Lue lisää

Hervannan Sanomat: Päiväkodin arjessa ihmetytti ulkoilu myös pakkasella

"Suomalaisessa varhaiskasvatuksessa japanilasvieraita ihmetytti se, että ulkoilemme säällä kuin säällä ja myös pakkasella."

Lue lisää

Hervannan Sanomat: Planeetat lentelevät tiedepäiväkodissa

"Tampereen Vuoreksen Pilke tiedepäiväkoti Hokauksessa jopa yksivuotiaat saavat olla tutkijoita."

Lue lisää

Mäntsälän Uutiset: Leikkimökki päiväkodin pihaan!

Pilke liikuntapäiväkoti Voltin vanhempaintoimikunta järjesti päiväkodin pihaan leikkimökin. – On se niin odotettu, että meidän pitää varmaan aluksi tehdä vuorot, jonka mukaan mökkiä saa käyttää, Nurmi arvelee.

Lue lisää

Tiedote: Väinölän iltapäiväkerholaiset kunnostivat KAVERIPENKIN ehkäisemään syrjäytymistä

Porin Väinölän koulussa toimivassa Pilke-iltapäiväkerhossa päästään nyt nauttimaan usean toimijan yhteisen projektin tuloksista. Elokuussa alkaneen hankkeen tavoitteena oli tukea sosiaalisten taitojen ja vuorovaikutustaitojen oppimista sekä kannustaa lapsia myönteiseen tapaan kommunikoida.

Lue lisää

HS: Vantaalle valmistuu kaksi uutta päiväkotia

Ensi vuonna kaupunkiin valmistuu kaksi päiväkotia – Vaaralanpuiston päiväkoti sekä yksityinen päiväkoti Pilke Tikkurilaan.

Lue lisää

Tiedote: Lahden Onnimannissa perhekahvila

Lahden Pilke musiikkipäiväkoti Onnimanniin on avattu perhekahvila, joka on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille

Lue lisää

Tiedote: Pilke musiikkipäiväkoti Hepokatti aukeaa alkuvuonna Joensuun Noljakkaan

Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa Itä-Suomeen ja avaa ensimmäisen päiväkodin Joensuuhun tammikuussa 2017.

Lue lisää

Tiedote: Tampereelle Pilke musiikkipäiväkoti Nuottisilta

Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa Pirkanmaalla ja avaa tammikuussa 2017 uuden, musiikkipainotteisen päiväkodin Tampereen Annalankadulle.

Lue lisää

Radio Pori: Rytmissä lapsi kasvaa musiikin parissa

Pilke musiikkipäiväkoti Rytmi on toiminut Porin Murtosenmutkassa elokuun puolivälistä saakka. Musiikkipäiväkotitoiminta on saanut Porissa hyvän vastaanoton. Kaikkiaan lapsia on päiväkodissa tällä hetkellä noin sata.

Lue lisää

Turkulainen: Hirvensaloon avautui perhekahvila

Turun Pilke kielikylpypäiväkoti Tähtimetsään on avattu perhekahvila, joka on avoin kohtaamispaikka kaikenikäisille lapsille ja vanhemmille. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessäoloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä.

Lue lisää

Turun Sanomat: Hirvensaloon avautui uusi perhekahvila lasten kanssa kotona olevien vanhempien iloksi

Turun Hirvensaloon on avattu uusi perhekahvila päiväkoti Tähtimetsän yhteyteen. Perhekahvilassa kotona olevat vanhemmat voivat tavata toisiaan lasten leikkien merkeissä.

Lue lisää

Karjalainen: Joensuussa jo 16 yksityistä päiväkotia

Tammikuussa 2017 Joensuussa tulee olemaan kuusitoista yksityistä päiväkotia. Uusin on Noljakkaan tammikuussa avautuva musiikkipainotteinen päiväkoti Pilke.

Lue lisää

Tiedote: Turun Hirvensalossa uusi perhekahvila

Turun Pilke kielikylpypäiväkoti Tähtimetsään on avattu perhekahvila, joka on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessä oloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä.

Lue lisää

Länsiväylä: Pilke osti englanninkielisiä päiväkoteja

Kolmen Espoossa toimivan englanninkielisen päiväkodin omistaja on vaihtunut, kun Pilke Päiväkodit osti päiväkoteja Junior Daycare Oy:ltä.

Lue lisää

Tiedote: Espoolaiset Garden City Playschool -päiväkodit Pilkkeelle

Pilke päiväkodit on ostanut kolme espoolaista, englanninkielistä Garden City Playschool –päiväkotia. Päiväkodeista kaksi sijaitsee Espoon Tapiolassa Kaskenkaatajantiellä sekä Mäntyviidassa. Kolmas päiväkoti sijaitsee Espoon Westendissä Westendintiellä.

Lue lisää

Tiedote: Ekologista rakentamista

Pilke päiväkodit pyrkii ekologisiin ratkaisuihin uusien päiväkotien rakennuttamisessa. Esimerkiksi Porin Pilke musiikkipäiväkoti Rytmi sekä Vantaan tiedepäiväkoti Oivallus lämpenevät maalämmöllä.

Lue lisää

Blogi: Leivo lasten kanssa marjamuffinseja!

Leipominen lasten kanssa tarjoaa oivan tilaisuuden viettää yhteistä laatuaikaa. Herkutelkaa marjasadolla ja leipokaa helppoja marjamuffinseja!

Lue lisää

Blogi: Kokeile kotona – Väritutkimusta yhdessä lasten kanssa

Syksyn upean väriloiston innoittamana tutkimme syksyisiä vaahteran lehtiä ja askartelemme sormiväreillä syksyisen puun. Kokeile sinäkin kotona!

Lue lisää

Blogi: Unen merkitys lapselle

Haastattelimme tutkimusprofessori Timo Partosta unen merkityksestä lapselle: "Säännöllinen arkirytmi auttaa yöuniin ja yöunien laatu paranee. Kiire on haitaksi myös lapsen unelle eivätkä minuuttiaikataulut ole hyväksi."

Lue lisää

Karjalainen: Noljakkaan avautuu tammikuussa 84-paikkainen musiikkipäiväkoti

Joensuun Noljakan kaupuginosaan avautuu ensi tammikuussa yksityinen Pilke musiikkipäiväkoti Hepokatti.

Lue lisää

Englannin kieltä – iloista mieltä!

Pilke päiväkodeilla on kymmenen englanninkielipainotteista päiväkotia, joista osa on englanninkielisiä, osa kaksikielisiä ja osassa toimii englannin kielikerho. Tammikuussa 2017 aukeaa englanninkielipainotteinen päiväkoti Pilke Pohjantähti Vantaan Koivuhakaan.

Lue lisää

Tiedote: Pilke avasi Poriin kaksi uutta päiväkotia

Pilke päiväkodit avasi elokuussa 2016 kaksi päiväkotia Poriin. Pilke musiikkipäiväkoti Rytmi aukesi Porin Murtosenmutkaan Palokärjentielle 15.8.2016 ja Pilke Tiilimäki Porin Tiilimäkeen 1.8.2016.

Lue lisää

Suur-Tampere: Hokaus kasvattaa oivaltamaan

Pilke päiväkodit Oy:n luonnontiedepainotteinen Hokaus-päiväkoti avasi ovensa Tampereen Mäyränmäkeen 1. elokuuta. Hokauksessa lapset voivat leikkiä muun muassa luupeilla, pipeteillä, koeputkilla, mikroskoopeilla sekä valo- ja magneettipöydillä.

Lue lisää

Vantaan kaupunki: Vantaalle avattiin luonnontiedepainotteinen yksityinen päiväkoti

Pilke päiväkodit avasi Päiväkumpuun luonnontiedepainotteisen päiväkodin maanantaina 1. elokuuta 2016. Uusi päiväkoti on nimeltään Pilke tiedepäiväkoti Oivallus ja se sijaitsee Tuovintiellä.

Lue lisää

Tiedote: Tiedepäiväkodit aukesivat 1.8.2016 Tampereelle ja Vantaalle

Tampereesta ja Vantaasta tuli lasten tiedekasvatuksen edelläkävijöitä, kun Pilke päiväkodit avasi kaksi uutta päiväkotia Tampereen Mäyränmäkeen ja Vantaan Päiväkumpuun.

Lue lisää

Blogi: Uudet tiedepäiväkodit aukeavat pian!

Vantaasta ja Tampereesta tulee lasten tiedekasvatuksen edelläkävijöitä, kun avamme kaksi uutta tiedepäiväkotia 1. elokuuta 2016. Hae lapsellesi nyt päivähoitopaikkaa!

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit on ostanut nokialaisen Peppi & Bobby -päiväkodin

Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa Pirkanmaalla ostamalla nokialaisen englanninkielisen Peppi & Bobby -päiväkodin.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodeille palkattu kiinteistöpäällikkö

Pilke päiväkotien vahvuuteen on palkattu kiinteistöpäällikkö Tommi Sahi 1. kesäkuuta 2016.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit osti helsinkiläisen päiväkoti Alppiruusun

Pilke päiväkodit laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulla ostamalla helsinkiläisen päiväkoti Alppiruusun.

Lue lisää

Blogi: Pilke suosittelee! Lapsiperheiden hauskat kesäretkipaikat paikkakunnittain!

Keräsimme teille listan lapsiperheiden hauskoista kesäretkipaikoista paikkakunnittain. Pilke päiväkodit toivottaa hauskaa, mansikanmakuista kesää!

Lue lisää

Blogi: Saippuakuplaresepti

Saippuakuplien puhaltelu kuuluu kesään. Jos saippuakupla-ainetta ei ole kotona valmiina, nesteen voi sekoittaa myös kotitarpeista.

Lue lisää

Blogi: Leikitään polttopalloa!

Kesä on tullut ja niin myös ulkoleikkien aika. Leikkikää yhdessä polttopalloa! Tarvitset vain pehmeän pallon ja leikkipaikaksi tilavan hiekkakentän.

Lue lisää

Blogi: Tarkista lasten vakuutukset ennen lomaa!

Mitä lasten kanssa lomaillessa kannattaa ottaa huomioon? Haastattelimme Fennian tuotepäällikköä lasten matkavakuutuksista.

Lue lisää

Keski-Uusimaa: Pilke päiväkodit Oy ostaa keravalaisen Kiddy House –päiväkotitoiminnan

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kalevan yhdistyksen Kiddy House -päiväkotitoiminta siirtyy Pilke päiväkodit Oy:lle 1. elokuuta 2016.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit osti keravalaisen Kiddy House –päiväkotitoiminnan

Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa Keski-Uudellamaalla ostamalla keravalaisen Kiddy House –päiväkotitoiminnan – samalla yrityksen englanninkielinen päiväkotitoiminta vahvistuu.

Lue lisää

Nurmijärven Uutiset: Historiallinen palvelu alkoi Nurmijärvellä – kauppakassin voi tilata päiväkodin parkkipaikalle

Kauppakassi-palvelun menestys on lyönyt ällikällä päiväkoti Matildan johtajan Satu Muhosen. Syyksi suureen kiinnostukseen hän arvelee sitä, ettei Harjualassa ole kauppapalveluja.

Lue lisää

MTV: Ruokakassit mukaan päiväkodilta

Ruokakassien tilaaminen netin kautta kotiovelle on jo arkipäivää monessa perheessä. Huomenna alkaa lapsiperheille suunnattu kokeilu, jossa ruokakassit voi tilata suoraan päiväkodin pihalle.

Lue lisää

Video: Tule töihin iloiseen joukkoomme!

Tule töihin kasvavaan joukkoomme ja toteuttamaan kanssamme laadukasta varhaiskasvatusta! Katso, mitä työntekijämme kertovat meistä!

Lue lisää

M&M: Ruokaostokset ja lapsi samalta ovelta

Päivähoitoyritys Pilke on aloittanut kauppakassiyhteistyön HOK-Elannon kanssa. Vanhemmat voivat tilata ruokasostokset verkossa ja noutaa ne Alepa Kauppakassin kylmäautosta päiväkodilta.

Lue lisää

Kauppalehti: Kauppakassi laajentaa – Nouto päiväkodista

Alepa Kauppakassi kokeilee ruoan verkkotilausten toimittamista päiväkotiin. Alepa Kauppakassin kylmäauto käy Klaukkalassa sijaitsevan Pilke Matildan pihassa keskiviikkoisin tästä viikosta alkaen.

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit ja HOK-Elanto yhteistyöhön

Nyt voit noutaa ruokaostoksesi päiväkodilta yhdellä pysähdyksellä samalla, kun haet lapsesi päivähoidosta. Pilke päiväkotien ja HOK-Elannon lanseeraama kauppakassiyhteistyö helpottaa kiireisten vanhempien arkea.

Lue lisää

Satakunnan Kansa: Poriin kaksi Pilke päiväkotia

Pilke päiväkodit Oy avaa kaksi päiväkotia Poriin 1. elokuuta 2016. Pilke musiikkipäiväkoti Rytmi aukeaa Porin Murtosenmutkaan Palokärjentielle ja Pilke Tiilimäki Porin Tiilimäkeen.

Lue lisää

Kouvolan Sanomat: Kouvolaan avautui uusi musiikkipäiväkoti

Kouvolan Tornionmäkeen avautui helmikuussa Pilke musiikkipäiväkoti Sointu. Sointu on Pilke päiväkodit Oy:n paikka ja yhtiön toinen päiväkoti Kouvolassa.

Lue lisää

Länsiväylä: Päiväkoti pisti stopin vanhempien puheluille!

Päiväkodin henkilökunnan porttiin laittamassa ilmoituksessa on pyyntö vanhemmille: "Päätäthän puhelusi tähän. Äiti/isä, annathan lapsellesi koko huomiosi tämän portin sisäpuolella.

Lue lisää

MTV:n Kymmenen Uutiset: Pilke Nummenharjun nurinkurinpäivä

MTV:n Kymmenen Uutisten loppukevennyksessä vierailtiin 20.11.2015 Pilke musiikkipäiväkoti Nummenharjussa Tuusulassa, jossa vietettiin nurinkurinpäivää lapsen oikeuksien juhlapäivänä.

Lue lisää

Video: Näin puet kurahousut sukkelasti jalkaan!

Vauhdilla vesisateeseen kuin palomiehet konsanaan! Sääennusteet lupailevat sateita tälle viikolle. Näin puet kurahousut sukkelasti jalkaan ja märät ulkoleikit voi alkaa 🙂

Lue lisää

Tekniikka&Talous: Päiväkoti täyttyy pikkuproffista

"Luonnontieteisiin painottuvat päiväkodit ovat kohoamassa suureen suosioon Suomessa. Vantaalainen Pilke Päiväkodit avaa elokuussa uudet luonnontieteisiin painottuvat yksiköt Vantaan Päiväkumpuun ja Tampereen Vuorekseen."

Lue lisää

Tiedote: Pilke päiväkodit osti Päivähoito Satumaa Oy:n Riihimäen liiketoiminnan.

Pilke päiväkodit Oy laajentaa toimintaansa ostamalla Päivähoito Satumaa Oy:n Riihimäen liiketoiminnan.

Lue lisää

Yle Akuutti: Päiväkodin ja hoivakodin yhteinen arki ilahduttaa

Yle Akuutti vieraili Pilke päiväkoti Onnimannissa ja Mikeva hoivakoti Vallesmannissa seuraamassa lasten ja hoiva-asukkaiden yhteistä arkea. "Pelilaudan äärellä on vilskettä, kun päiväkodin taaperot tulevat pelaamaan lautapelejä hoivakodin asukkaiden kanssa. Hoitajat katsovat lasten perään, mutta kontaktien ottoon ei ohjausta tarvita. Lapset suhtautuvat luontevasti itseään vuosikymmeniä vanhempiin pelikavereihin. Pikkuväen seura saa senioreiden suut hymyyn – tätä on päiväkodin ja hoivakodin hyvä arki."

Lue lisää

Blogi: Lapsi sairastaa

Haastattelimme Pikkujätin johtavaa lääkäriä Erik Qvistiä tällä hetkellä jylläävistä lastentaudeista ja saimme vinkkejä niiden hoitoon.

Lue lisää

Blogi: Leikitään peiliä!

Ilmat lämpenee ja ulkoleikkien aika koittaa. Ulkoleikkien klassikko on peili-leikki, johon tarvitaan vähintään 10 metrin alue, jossa on tilaa liikkua rivissä.

Lue lisää

Blogi: Kokeile kotona – Kummallisesti käyttäytyvä kaasu

Avaamme elokussa kaksi tiedepäiväkotia, toisen Vantaalle ja toisen Tampereelle. Niiden innoittamana ajattelimme jakaa teille tiedetempun, jota voitte kokeilla kotona yhdessä lasten kanssa.

Lue lisää

Blogi: Pääsiäisen askarteluvinkit

Kevät ja pääsiäinen ovat jo ovella. Näillä helpoilla päiväkodin askarteluohjeilla loihdit kotiin pääsiäistunnelman yhdessä lasten kanssa.

Lue lisää

Yle Uutiset: Mitä lapset haluavat harrastaa?

Yle Uutisten päälähetykseen oli 18.3.2016 haastateltu Helsingin Oulunkylän Pilke- iltapäiväkerholaisia. Iltapäiväkerholaiset kertoivat, mitkä liikuntalajit kiinnostavat heitä eniten.

Lue lisää

Yhteistyössä

Pilke päiväkodit oy

Toimisto
Rajatorpantie 8 A
01600 Vantaa

Liity sähköpostilistallemme:

Olemme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

© Copyright 2019 Pilke Päiväkodit