Blogit

Blogi: Kesäreissu eläintarhoihin Suomessa

Näe ja koe kotimaassa! Kokosimme listantunnetuista pieneläintiloista ja eläintarhoista Suomessa ja näissä kohteissa riittääkin lapsiperheille nähtävää kesän aikana.

Eläintarhat Suomessa

Helsinki:

 • Korkeasaari ”Korkeasaari on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista. Korkeasaaressa pääset tutustumaan yli 150 eläinlajiin ja satoihin kasvilajeihin ympäri maailmaa.” Lue lisää. 
 • Haltialan kotieläintila ”Haltialan tila on kuin pala suomalaista maalaismaisemaa. Tilalla on monia kotieläimiä, kuten lehmiä, lampaita, sikoja ja kanoja.” Lue lisää.
 • Tropicario ”Pohjoismaiden suurin trooppinen eläintalo.” Kiva retkeilypaikka sadesäällä. Lue lisää. 
 • Fallkullan kotieläintilan ”Fallkullassa tutustut perinteisiin maatilan kotieläimiin: lampaisiin, vuohiin, nautoihin, sikoihin, ankkoihin, kanoihin, kaneihin ja hevosiin. Monet eläimistämme ovat perinteisiä suomalaisia alkuperäisrotuja.” Lue lisää. 

Hämeenlinna:

 • Kissankulman eläinpiha ”Tallilla asustelee hevosten ja ponien lisäksi poroja, eri rotuisia kanoja ja kukkoja, lampaita, kaneja, koiria, kissoja, minipossuja, mikropossu, aaseja, lehmiä, kilejä, hanhia, ankkoja, viiriäisiä sekä kultafasaaneita. Ratsastusmahdollisuus.” Lue lisää

Kirkkonummi:

 • Rehndahlin kotieläinpiha ”Meillä falabellat kirmailevat ja temppuilevat tarhoissaan, possut tonkivat maata kilpaa, kilit tekevät huikeita benjiloikkia kalliolla, kissat, koirat, marsut, tiput ja kaikki ovat elämää täynnä satoi tai paistoi vuodenajasta riippumatta. Lisäksi mm. merirosvolaiva ja keppihevostalli.” Lue lisää.

Kitee:

 • Kiteen eläinpuisto Eläinlajeja on 50 ja eläimiä n. 200. Pääosin ne ovat Suomen luonnossa tavattavia nisäkkäitä ja lintuja, mutta myös eksoottisempia lajeja puistossa asustaa. Näitä ovat Suomen ainoat jakit ja Andien kameleiksi kutsutut, seuralliset alpakat. Karhuherra Riku on puiston näkyvä johtaja. Hirviherra Hermanni, ilvekset ja ketut viihtyvät nekin omissa, tilavissa aitauksissaan. Lintuja edustavat pöllöt, emut, nandut ja eri vesilinnut. Lasten suosikkeja ovat veikeät villasiat sekä kesyt kanit ja lampaat. Pieneläintalossa asuvat monet mielenkiintoiset pikkujyrsijät, mm. näädät, chinchillat, degut ja gerbiilit.” Lue lisää. 

Kotka:

 • Maretarium ”Maretariumissa tutustut suomalaiseen vesiluontoon ja tapaat suurimman osan suomalaisista kalalajeista. Joistakin lajeista näet sekä pienet sintit että isot köriläät. Maretariumin kalat elävät Suomen vuodenaikojen mukaan. Kalojen lisäksi altaissa näet mm. rapuja ja kesäkaudella myös mm. sammakoita ja vesiliskoja.” Lue lisää. 

Kälviä:

 • Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo ”Eläinpuistossa voi tutustua vanhan maalaiskylän eläimistöön. Erkki-poni, Fettu- ja Putte-possut sekä lehmät, kanat ja kukot, vuohet ja lampaat karitsoineen odottavat vierailuasi. Myös Kissalan asukkaat, Lilli-kissa pentuineen ja Alma-koira pentuineen Koiralassa odottavat sinun käyntiäsi.” Lue lisää.

Lieksa:

 • Eläinpuisto Pikkukili ”Meillä voit tutustua useisiin eläinlajeihin aina pienimmistä marsuista komeisiin emuihin tai vaikkapa eksoottisiin laamoihin. Alueen pihalammissa uiskentelee meidän kesylintuja mm. hanhia sekä monena kesänä tekolammet ovat suoneet kodin ja rauhallisen pesimispaikan monille luonnonlinnuille mm. mustakurkku-uikku. Kesäisin on jopa 250 eläintä näytillä. Alueellamme on hyvä uimaranta, ja viihtyisät kodat jossa voi syödä omia eväitä.” Lue lisää. 

Lieto, Turku:

 • Zoolandia ”Zoolandia on noin 50 eläimen koti. Erilaisia eläinlajeja on kotieläinpihalla hoivissamme noin 15.  Zoolandian kotieläinpihalla kohtaat lampaita, kanoja, riikinkukkoja, afrikkalaisia kääpiövuohia ja minipossuja sulassa sovussa. Pääset lisäksi ihastelemaan mm. Daavidinhirviä, poroja, alpakoita ja laamoja aidan toiselta puolen.” Lue lisää. 

Ranua:

 • Ranuan eläinpuisto ”Ranuan eläinpuistossa asuvat Suomen ainoat jääkarhut ja 50 muuta arktista ja pohjoista eläinlajia, yhteensä n. 200 eläinyksilöä. Eläimet asustavat tilavissa aitauksissa pohjoisen metsän keskellä, luonnollisessa ympäristössä.” Lue lisää.

Riihimäki:

 • Aarniwalkean Satupiha ”Aarniwalkean Satupiha on kotikutoinen ja lämminhenkinen retkipaikka perheille. Satupihalta löytyy mm. metsäpolkuja, leikkimökkejä ja onkipaikkoja. Satupihalla on myös oikeita pikkueläimiä, kuten pupuja, marsuja sekä lintuja.” Lue lisää.

Rovaniemi:

 • Konttaniemen/Napapiirin porofarmi ”Konttaniemen Porotilan löydät luonnonkauniin Ounasjoen varrelta, vain 7 kilometriä Rovaniemeltä. Vuodenaikojen vaihtelu luo oman tunnelmansa Napapiirillä sijaitsevan tilamme elämään. Porot kuuluvat meidän elämäämme joka päivä vaikka viettävätkin osan vuodesta vapaana metsässä. Tule tutustumaan puolivillien porojen maailmaan. Vieraanamme tilalla pääset tutustumaan porotalouteen, sen historiaan ja nykypäivään.” Lue lisää. 

Sastamala:

 • Kiviniityn Kotieläinpuisto Puistossa on yli 30 eri eläinlajia nähtävillä. Tavallisten suomalaisten maatilan eläinten lisäksi puistossa asuu vieraampia lajeja kuten strutseja, poroja, jakkihärkä ja monia muita. Eläimillä on tilavat tarhat, jotka on suunniteltu niiden tarpeiden mukaan. Monet eläinlajit kuten porot, villisiat ja ylämaankarja ovat sopeutuneet arktisiin olosuhteisiin ja asuvat vuoden ympäri ulkotarhoissa. Eläinten lisäksi lapsille on monenlaisia aktiviteetteja esim. trampoliineja, pomppulinnat, polkuautot, leikkikenttä ja noidan mökki.” Lue lisää.

Ähtäri:

 • Ähtäri Zoo ”Ähtäri Zoo avattiin 17. kesäkuuta 1973 ja se on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto, jossa on on yli 50 eri eläinlajia, joista tunnettuja ovat erityisesti karhut. Käväise myös kotieläintilalla.” Lue lisää. 

 

Pilke päiväkodit toivottaa hauskaa, mansikanmakuista kesää!