Blogit

Blogi: Haastattelu joulupukilta

Mitä lapset ovat aina halunneet kysyä joulupukilta? Espoolaisen Pilke päiväkoti Nallentuvan eskarilaiset pääsivät haastattelemaan Korvatunturin joulupukkia.

Onko Korvatunturilla poroja?

Joulupukki: On tietenkin! Täällä Lapissa on poroja enemmän kuin ihmisiä, joten niihin voi törmätä lähes missä vain.

Minkälaista Korvatunturilla on?

Joulupukki: Korvatunturilla on erittäin kaunista. Paljon avaraa luontoa ja lisäksi eläimiä ja tonttuja vilisee siellä täällä.

Miten tontut pärjäävät?

Joulupukki: Tontut pärjäävät erinomaisesti. He ovat tehneet ahkerasti töitä läpi vuoden helpottaakseen minun urakkaani jouluaattona. Olen tänä vuonna erityisen iloinen tontuilta saamastani tiedosta, että Espoossa lapset ovat olleet erittäin kiltteinä. Mikään ei ilahduta minua enempää kuin tieto siitä, että lapsukaiset ovat ympäri maailmaa kilttejä itselleen ja ennen kaikkea toisille.

Voivatko porot hyvin?

Joulupukki: Porot ovat oikein hyvinvoivia. Meillä on mahtava syksy takana, jolloin metsä oli täynnä jäkälää, marjoja ja sieniä. Poroilla oli useamman kuukauden seisova pöytä katettuna ja sen avulla ne ovat keränneet voimiaan Joulun matkaa sekä pitkää talvea varten.

Montako lahjaa tontut ovat jo tehneet?

Joulupukki: Tontut kertoivat jo ennen kesää tipahtaneensa laskuissa lahjojen osalta. Olen kuitenkin luottavaisin mielin sen suhteen, että jokainen joka lahjan on ansainnut, tulee sen myös saamaan. Lupaan pitää siitä huolen.

Kuinka monta tonttua joulupukilla on?

Joulupukki: No, jos tontut ovat tipahtaneet laskuissa lahjojen osalta niin minä tipahdin jo vuosisatoja sitten laskuista oman ikäni kanssa ja sen myötä en enää muista montako tonttua minulla on. Tonttuja ja niin sanottuja Joulupukin pikku apureita ei koskaan voi olla liikaa, joten paras tapa auttaa minua on se, että toimii itse esimerkkinä muille ja pyrkii olemaan kiltti ja auttavainen muita kohtaan.

Kiitos mielenkiintoisista kysymyksistänne! Muistakaa olla kiltisti ja nähdään Jouluaattona!

Rakkain terveisin, Joulupukki