Mediassa

Pilke päiväkodit Oy avasi 8. tammikuuta Kohmon Silvolankaareen luontopainotteisen hirsipäiväkoti Kanervan. Päiväkodissa on 60 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Päiväkotiin aukeaa viisi lisäryhmää syksyllä.

Kanervassa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea.

– Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa hienot puitteet ulkoiluun ja metsäretkille. Luontopainotteisen hirsipäiväkodin pihaan istutetaan marjapensaita sekä hedelmäpuita istutuslaatikoiden lisäksi, kertoo Pilke päiväkodit Oy:n Länsi-Suomen aluejohtaja Tuulia Tamminen.

Hirsipäiväkoti on vastaus kasvavaan kysyntään saada lapsille ja henkilöstölle sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa he saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

Pilke päiväkodit toteutti viime syksynä yhdessä Honkarakenne Oyj:n ja Mediset Hoivarakentajat Oy:n kanssa neljää uutta hirsipäiväkotia eri puolelle Suomea. Yritysten ensimmäinen hirsipäiväkoti aukesi Auraan elokuussa 2017 ja nyt hirsipäiväkoteja on valmiina 11.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 141 päiväkotia ympäri Suomen. Pilkkeellä on ennestään kolme päiväkotia Kaarinassa, joista kaksi sijaitsee Piispanristissä ja yksi Piikkiössä.

Lue juttu täältä!

Tutustu Pilke päiväkoti Kanervaan täältä!