http://www.pilkepaivakodit.fi/wp-content/uploads/2016/01/Parallax-kuvien-pohja-2.png

Pilke musiikkipäiväkoti Sinikello

”Sydämen ja sävelen Sinikello – meillä kuplii ilo, nauru ja yhdessä tekemisen meininki.”

Pilke musiikkipäiväkoti Sinikello

Yhteystiedot

Maiju_sinikello

Päiväkodin johtaja Maiju Oksanen
Puh. 040 455 7484
maiju.oksanen@pilkepaivakodit.fi

 

Päiväkodin puh. 040 747 7808

 

Tuureporinkatu 5 E 80
20100 Turku

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

Pilke musiikkipäiväkoti Sinikello

Pilke Sinikello on musiikkipainotteinen päiväkoti, joka on toiminut Turussa jo vuodesta 1963. Pilke Sinikello sijaitsee aivan Turun keskustan tuntumassa lähellä linja-autoasemaa. Meille tuleekin lapsia myös Turun lähikunnista.

Sinikellon päiväkodin kukkasille eli Vuokoille, Kissantassuille, Orvokeille ja Esikoille luodaan turvallinen ja ravinnerikas kasvuympäristö, joka on perustana kestävälle kasvulle ja kukoistukselle. Jos juuret on tiukasti maassa, ei pieni tuuli pääse tulevaisuudessakaan heilauttamaan.

Kasvatustyö tapahtuu tavoitteellisesti ja kaikkia kasvatuksen osa-alueita huomioiden. Päiväkotimme toiminnassa korostuu vahvasti musiikki. Meillä jokainen lapsi saa toteuttaa itseään musiikillisin keinoin lahjakkuudesta riippumatta.

Yhteisiä toimintamuotoja päiväkodissamme ovat ammattilaisten vetämät muskarit kaikille lapsille ja tanssitunnit noin 3-vuotiaasta ylöspäin sekä päiväkodin henkilökunnan suunnittelemat yhteiset laulu-, leikki- ja liikuntahetket.

Esikoululaisilla on mahdollisuus saada soitinvalmennusta kanteleella tai nokkahuilulla. Tarjolla on myös pianotunteja päiväkotipäivän aikana.

Päiväkodin vanhempainyhdistyksellä on oma blogi, jota pääsee lukemaan täältä.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

RYHMÄT

Kissantassut (alle 3v.)
Vuokot (3–4v.)
Orvokit (4–5v.)
Esikot (5–6-vuotiaiden ryhmä, jossa tarjotaan myös esiopetusta)

HINNAT

Asiakasmaksu 300 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

HAKEMINEN

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Turun kaupungilta.

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan)

Lisätietoja maksuista:

Varausmaksu: 100 €.

Kesäajan maksut: Mikäli lapsi on pois päivähoidosta koko kesäkuun ja/tai elokuun, perheen asiakasmaksuun tulee 50 % alennus. Heinäkuu on perheelle maksuton, mikäli lapsi on pois päivähoidosta. Nämä alennukset edellyttävät, että lapsen päivähoitosuhde jatkuu syksyllä.

Irtisanomisaika: Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi (esim. jos irtisanotaan hoitopaikka 15.2., palvelusopimus loppuu 31.3.). Palvelusopimusta ei voi irtisanoa kesäkuun loppuun. Palvelusopimus on irtisanottava kirjallisesti.

Päiväkoti toimii Turun kaupungin palvelusetelillä. Hakeminen tapahtuu Turun kaupungin verkkosivujen kautta.

Usein kysyttyä

Miten päiväkodit ovat auki kesällä?

Päiväkodit ovat normaalisti auki kesä- ja elokuussa. Heinäkuu on loma-aikaa, jolloin päivähoitoa myös tarvittaessa järjestetään. Kysy tarkemmin heinäkuun aukiolosta päiväkodin johtajalta.

Pitääkö päiväkodissa nukkua päiväunet?

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikki osallistuvat lounaan jälkeen lepohetkeen, jolloin luetaan satu tai kuunnellaan unimusiikkia.

Miten toimii päiväkodin ja vanhempien välinen yhteydenpito?

Ennen päivähoidon aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut. Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset, tiedotetaan juhlista ja retkistä ja sieltä löytyvät myös lasten varhaiskasvatussuunnitelmat.

Mitä tarkoittaa kielikylpy?

Pilke kielikylpypäiväkodit tarjoavat varhaista täydellistä kielikylpyä (språkbad/early total immersion). Kielikylpy aloitetaan 3-5-vuotiaana. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin kielikylpykieltä äidinkielenään puhuville lapsille. Kielikylvyssä lapset omaksuvat uuden kielen turvallisessa ympäristössä leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kasvattajat puhuvat lapsille johdonmukaisesti ainoastaan kielikylpykieltä mutta ymmärtävät myös lapsen äidinkieltä. Kommunikoinnin tukena käytetään kehon kieltä, ilmeitä, eleitä, äänenpainoa, kuvia jne. Lapsi saa käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan pikkuhiljaa käyttämään kielikylpykieltä. Lapsen vanhemmilta ei edellytetä kielikylpykielen osaamista, vanhempien tehtävänä on edistää lapsen äidinkielen kehittymistä. Kielikylpypäiväkodin arki on hyvin samanlaista kuin suomenkielisenkin päiväkodin. Päivä koostuu leikkituokioista, ulkoiluista, ruokailuista, piireistä ja muusta ohjatusta toiminnasta. Rutiinit ovat tärkeitä kielikylvyssä, ne luovat turvallisuutta ja auttavat lasta arvaamaan ja päättelemään asian sisällön. Kielikylvyn tavoite on toiminnallinen kaksikielisyys. Lapsi oppii tulemaan toimeen kielikylpykielellä päiväkodissa, koulussa ja arkielämän tilanteissa. Kielikylvyn kautta lapsi saa myös valmiudet muiden kielten opiskeluun.

Mitä tarkoittaa kielisuihku?

Kielisuihku on kielikylvyn kevyempi versio. Kielisuihkussa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi erityisesti laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien avulla. Kielisuihkuryhmässä voi olla englantia/suomea äidinkielenään puhuva tai jo kaksikielinen lapsi.

Mitä tarkoittaa ostopalvelupäivähoito?

Ostopalvelutoiminta tarkoittaa sitä, että kunta ostaa päivähoitopalvelun tuottamisen yksityiseltä palveluntuottajalta sovituksi ajaksi. Palveluntuottajat valitaan kilpailutuksella, jonka kunta järjestää tietyin väliajoin. Kunta tarjoaa päivähoitoon tarkoitetut tilat palveluntuottajan käyttöön. Kunta valitsee lapset päivähoitohakemusten perusteella ja perheillä on kunnallinen päivähoitomaksu. Valittu palveluntuottaja palkkaa henkilökunnan ja järjestää päivähoitopalvelun kunnan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Kunta valvoo päivähoitopalvelun toteutumista säännöllisesti.

Esimerkkipäivä

 • 7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
  8:00-8:30 Aamupalan aika
  8:30- Esiopetus alkaa
  9:00–10:00 Ohjattua toimintaa ryhmissä teemojen mukaan
  10:00–11:00 Ulkoilua
  n. 11:15 Lounas
  Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Pienemmät lapset nukkuvat ja isommat lepäävät kuunnellen satuja. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.
  12:30- Esiopetus päättyy
  14:00 Välipala
  14:30 Leikkejä yhdessä kavereitten kanssa
  n.15:30 Lähdemme pikkuhiljaa ulos
  17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin huomiseen
  Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä. Voimassa oleva arjen aikataulu on esillä ryhmän ilmoitustaululla.

Yhteistyössä

Pilke päiväkodit oy

Toimisto
Vapaalantie 2 B 25
01650 Vantaa

Liity sähköpostilistallemme:

Ota yhteyttä!

Olemme Facebookissa ja Twitterissä!

© Copyright 2016 Pilke Päiväkodit | Rekisteriseloste